2018. aug 29. 0

Direkt irányú, emelő erejű Mars

A június vége óta látszólagosan hátráló mozgást végző Mars immár újra direkt irányba fordulva folytatja égi útját. A retrográd haladás még a Vízöntő asztrológiai jelében indult meg, az erő planétája kicsit visszatáncolt a Bak jegyébe, ahol a fordulat most megtörtént. A forduló Mars asztrológiai olvasatú üzenete szerint az állhatatos, következetesen kifejtett erő, az összpontosított, egy pontba sűrített láng tüze segít megszabadulni felesleges sallangjainktól, ez a fajta izzás kiégeti belőlünk a salakot: az alkímiai képpel élve ember-ólomból így nemesedünk ember-arannyá, ami már egy magasabb és tisztább minőség.

Az egyenlő cikkelyek világán túlra, az asztrozófia birodalmába tekintve viszont azt láthatjuk, hogy a fordulat a Sas csillagképében esett meg; a Bak csillagképéből a Nyilast éppen nem érte el Árész bolygója. A föléemelkedés, a szárnyalás és a dolgok más perspektívából való szemlélésének hajlandósága által tudunk nemcsak jó megoldásokat eszközölni életünkben, de fejlődni, emelkedni is. Nem mellesleg így válunk saját magunk megváltóivá. A Sasnál érdemes megemlíteni a révülést, a meditációt, a magasabb világokkal való összekapcsolódást egyaránt. Ez a belső munka, a belülről induló, fizikai szárnyak nélkül is a valóságosnál valóságosabb szárnyalás vezet el a megváltáshoz.

Emlékezzünk, hogy ebben a folyamatban a Mars a címszereplő, ő pedig sok minden tulajdonsággal rendelkezik, ezek közül azonban egy hiányzik: a tutyimutyiság. A Mars lendületes, cselekvő, impulzív; szeret aktívan tenni és cselekedni. Saját életünkben is ez a tenni akarás, a tűz, a dolgok (fel)emelése és jobbá tétele lép erőteljesen működésbe, mintegy univerzális felhajtó erőként, amire bátran rábízhatjuk magunkat, hogy magasabb szintre juthassunk általa.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!