Világosságra törekvő, egyértelmű kommunikáció, gyors, cselekvésre ösztönző gondolatok. Minőségek, melyekre intenzíven bólintasz rá: ez igen, kell nekem! A kitűnő energetika beszállítója a Mars-Merkúr együttállás. Egzakt teljesítésre szerda és péntek között számíts, ám előtte és utána is aktív a kapcsolódás, kisebb intenzitással.

Mielőtt elnavigálnál az írásról, hogy megint egy rózsaszínszemüveges hurráoptimista spiripöpi akarja megmondani, mitől vegyem be a nyugibogyót, állj meg egy pillanatra, kérlek. A Mars-Merkúr kapcsolódás elképesztően jó – alapvetően. Mint egy nemesacélból készített filézőkés. Számíthatsz rá; amikor fejted a süllő húsát, szemernyi kétely nélkül tudod: csodás szeleteket kapsz. Vigyázatlanul azonban megbökheted az ujjad, véred serken. Alacsony szinten csúcskategóriás önélező finn acélod játszi könnyedséggel olt ki emberéletet is. Nem az ő hibája.

Még nem született bírói ítélet, ami egy kést (pisztolyt, vascsövet, bicikliláncot) mondott volna ki bűnösnek. Nem is fog. Ezek ugyanis eszközök. A tett eszközei. Adott egy elítélt, aki valamelyikük felhasználásával követett el a társadalmi norma írott szabályait áthágó cselekményt. Ennek következménye az ítélet, de az eszközről nem szól a jog.

Tekints így a Mars és a Merkúr együttállására is. Hegyes, célra törő, borotvaéles kés. Olyan munkamennyiséget végezhetsz el vele, amihez máskor hatványozottan több idő és energia szükséges. Kezeld azonban illő tisztelettel, figyelemmel, jelenléttel. Kerüld az alacsony szinteket. Mik ezek?

Sértegetés, verbális agresszió, a másik földbe döngölése a kommunikáció szabadon választott elemével. Destruktív gondolataid megvalósítása, mégpedig támadó módon. Féktelenül árasztott arrogancia. A sor folytatható, legyen ennyi elég ízelítőül.

Lelkesedés és lelkesítés, magasra törő motiváció, a fény szavakba öntése. Kezdeményezőkészség, hogy a létező megoldások legjobbikát érjük el együtt. Eltökéltség, ami átemel az előtted – esetlegesen – tornyosuló nehézségeken. Kitartás, szívósság, elhatározás: igenis van kellő erőd megbirkózni a helyzettel. Átgondolod, megérted, kimondod – elsősorban önmagadnak. Innen már habkönnyű a külvilággal is tudatnod. Ez a két planéta találkozójának magas szintje. Valójában erről szól a három napos szövetség.

Magasba szökő motiváltságod késztet rendet tenni. Helyére pakolni a dolgokat, még ha eddig kerülted a kezet piszkító munkát. Most elégelted meg. Előbb cselekszel, mintsem torkig lennél önmagaddal. Nagy levegő és gyerünk, mindent a helyére. Jogos büszkeség, elégedettség és megkönnyebbülés a jutalmad, mégpedig azonnal. Ennek oka a kézfogó asztrológiai háttere: a Szűz cikkelyében fejti ki áldásos hatását a két bolygó.

Lényeges asztrozófiai információ: az Oroszlán csillagkép hátánál köszönt ránk a három turbónap. Hát: állj bele. Ne csak ímmel-ámmal: vállak hátra, gerinc egyenes, szándék eltökélt, mellkas ki. Ez a tartás vezet el a termékeny változtatáshoz. Mindkét égitest a nemes égi ragadozó nemző részéhez tart. Itt döntesz, itt érted meg az összefüggéseket és itt veszed a nagy levegőt. Amikor oda jutsz: valósítsuk meg a kigondoltakat, meglátod: sokkal könnyebb a cselekvés.

Áldásos mellékhatásként jelenik meg impulzivitásod átragadó jellege. A másik is látja, hogy motivációs szinted felfelé liftezik. Látja és meg is kívánja. Nem magányos energia a Mars-Merkúr, hiszen utóbbi kapcsolatbolygó is. Szövetégek létrejöttét, meglévők megerősödését is magával húzza. Az ébredő, erősödő jobbító szándék testet öltve képes az állóvízből valódi reformokat teremteni. Teszi mindezt úgy, hogy régi árnyékodat átléped, korábbi önmagadat meghaladod. Jó bolygóállás, kitűnő energiák kínálkoznak: alkoss nagyot.

kép: pixabay.com

ilyen intenzív és precíz módon támogat a Mars-Merkúr együttállás

Pin It on Pinterest

Share This