Szerdán érdemes egy kicsit az anyagiakkal foglalkoznunk a hó eleji aggódást magasabb szemszögű áttekintésre felcserélve. Az apropót a Vénusz és a Plútó hexagram, avagy sextil kapcsolata szállítja. Találjunk egy kényelmes félórát, amit magunkkal tölthetünk, végiggondolva a jelenlegi helyzetet, az ide vezető utat. Engedjük meg magunknak a kíméletlen őszinteséget, legalább saját magunkkal szemben mellőzük a félrebeszélést. Előjeltől függetlenül javaslom ezt a gyakorlatot elvégezni: miután leültünk édesegyesben becses személyünkkel, vezessük végig, hogyan jutottunk ide az anyag világában, akár szorít a cipő, akár kellemes bőség ölel körül. Figyelmünket összpontosítsuk a látható történések mögött megbúvó folyamatokra, erőkre. Mi az, ami odalent munkálkodott, munkálkodik? Milyen rejtett erővonalak mentén haladtunk eddig? Mi az, amivel talán nem szívesen szembesülünk, de a múltunk, az ide kanyargó utunk része és általa tapasztaltunk, gazdagodtunk, még ha komfortot nélkülöző módon is megélve?

161005gyumikert

A számadás, bármilyen eredményt hozzon, már egy öles lépés előrefelé. Megérthetjük, belső ítéletet alkothatunk mozgató folyamatainkról (az ítélet alkotása nem megítélés, különösen nem elítélés). Jó tudni, hogy most az égi erők különösen támogatják a megértést; világos, tiszta gondolatok formájában érkezik a segítség. Forgassuk át, milyen módon tudnánk több valódi örömöt megélni, mik azok a dolgok, amik elhozhatnák a felhőtlen, önfeledt, netán gyermeki örömöt. Ennek megértése kulcskérdés, ezen az érzésen át az előrelépés és emelkedés garantált.

Ne féljünk a változtatás gondolatától, helyesebben megfogalmazva bátran merjünk nagyon akarni és nagyra törni. Erőnk lesz hozzá. A szembenézés és a tanulságok levonása megkönnyebbülést hoz, innen a lépés, az ugrás már jóval egyszerűbb. Nyugodtan gondolkodjunk sémákon kívüli módon, legyünk felforgatók, tegyünk kérdőjelet minden pont és felkiáltójel után, még akkor is, ha mindenki más megkérdőjelezi megkérdőjelezésünket. A megértés útján az igazi változásokat tudjuk véghezvinni életünkben, amiknek ízes, színes és zamatos gyümölcsei fejlődnek ki, amik itt és most, az anyag világában hivatottak ínyünket csiklandozni. Szenteljünk időt a folyamatra, majd harapjunk jóízűen a kiérdemelt édes-lédús produktumba. Mert meg fog teremni, biztosak lehetünk benne.

kép: abstract.desktopnexus.com

Pin It on Pinterest

Share This