Szombaton kezdődik, vasárnap egzakt és még hétfőn is érezhető a Nap és a Szaturnusz sextil fényszög kapcsolata. Itt érthetjük meg, hogy az idő miképpen, hogyan segíti a jövőnk megtisztítását, mit is köszönhetünk a „múló” és mindig csiszoló, tökéletesítő perceknek. A gyűrűs bolygó odahaza, a Bak asztrológiai jelében lépdel megfontoltan, egyben a Tejúton, az Istenek égi útján jár, a megváltás lehetőségét a legmagasabb rezgésű minőségekkel finoman átszőtt módon kínálja megtapasztalni a földi vándornak. Csillagképi háttere több mint figyelemre méltó: a Nyilas és a Kígyó Farka látszik mögötte. A Nyilasról itt és most leginkább a tudás működtetésének, átadásának oldaláról érdemes beszélnünk, valamint az égi kapcsolódásról, hiszen tapasztalat bölcsességének planétája a nemes kentaur íjánál halad el; ez az íj hívatott az égbe lőni a kapcsolódás eszközét, a nyílvesszőt, amivel a felső világokkal vehetjük fel a kapcsolatot. A Kígyó Farka pedig a égi nemzés, a Fény nemzésének minőségét adja, hiszen a Tejút hasadékába hatol; az alsó erőket, ösztönerőket szimbolizálja, amiket itt már – a korábbi megéléseink tudását kamatoztatva – képesek vagyunk kézben tartani.

A Nap a Halak cikkelyében vándorol, a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő, tisztító vizében mártózik meg. Minőségi változást, ugrást élhetünk meg, a múlt tisztítása után ez a magasabb szintű rendezettség alap, erre a feljebb elhelyezkedő energetikai polcra tud megérkezni a tisztasággal karöltve járó sziporka, zsenialitás; mindaz, ami már „ajándékként” jelenik meg. Ezzel a szabadságba megérkező bőséggel, emelkedettséggel kapcsolódik össze a Szaturnusz a megértést segítő sextil fényszögön keresztül.

Nem csak megértjük, de ki is tudjuk mondani a múlt tükrében látva, mi az, amit meg kell először fogalmaznunk, majd megtennünk a jövőért. Kirajzolódik az elmúlt idő vázrajzából a tiszta kép, milyen lesz jövőnk energetikai kifestője, a vonalak jól láthatóan jelennek meg: megmutatják, merre van az előre. Az viszont saját, szabad döntésünk szerint, bennünk dől el, milyen színeket, árnyalatokat választunk a kitöltésükhöz, az biztos, hogy jól működve a szintézis csodás állapotába érkezünk meg.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This