A Leány tudta jól. Jelzett a szíve, hogy igen, ő az. Ő a Legény. Erős dobbanások, piruló arcbőr és egy addig soha nem ismert, csodálatos érzés. Ahogy meglátta, kétségek nélkül bizonyosodott meg: a Legény az, akivel a Jóisten egymásnak teremtette őket. A felismerés pillanatában nemesedett lánykából Nővé. Nővé, aki már várta a hétvégi táncházat. Ahogy a zenekar muzsikált, a párok ropták, mintha kiszakad volna térből és időből. Adta, küldte a jelzéseket a Legény felé, aki látta, vette őket – és reagált rájuk. És felkérte, ősi illem szerint a Leányt. Amikor először érintették meg egymást, időtlen idők óta lüktető áramkörök értek össze és zárultak. Leány és Legény ölelő szerelemtáncában magasabb fényesség kezdett ragyogni. Mert a Legény is tudta jól: az ő Leányát öleli; karcsú dereka, csillogó szeme, leírhatatlanul varázslatos mosolya jelzi: élete választottjára talált rá. A bimbózó szerelem finoman épülő, gazdagodó kapcsolattá emelkedik, egyre mélyebben és egyre közelebb érve egymáshoz, mígnem ország-világ előtt hirdetik ki egymásnak tett fogadalmukat. S e szent összecsatlakozás gyümölcse a rózsás nászban fogant szerelemgyermek. Aki a Tejúton játszott, csillagokkal érkezik és méltó, hivatott a világ jobbá tételére. És a valóra vált mese folytatódott, mindenki boldogan élt a világ legeslegvégéig – s még azon túl is egy nappal.

Mese, amit akár úgy is befejezhetnénk: jó éjt, gyerekek. De nem gyermekmese. Ha kategorizálnom kéne, akkor felnőtteknek szóló tündérmesének mondanám. Amiről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, agyunk hátsó, rejtett, sajnos gyakran porosodó raktárpolcaira száműzni. Mert eltávolodtunk az eredő erőnktől az évek múlásával, a pofonok csattanásával és álmaink sunyi elárulásával. Jó hír, hogy ezen változtathatsz.

A nyúlfarknyi mese egyszerű célt szolgál. Bemutatja, hogy fogan, majd születik meg a valódi, nagybetűs szerelemgyermek. A végletekig lecsupaszítva tárja fel előtted a működéseket – mindazt, aminek ma is így kéne történnie. Hogy erről csak feltételes módban beszélhetünk, kellő magyarázat arra, miért lehetne lényegesen kellemesebb hely is XXI. századi világunk. De vegyük sorra az összetevőket:

Szerelem. A szer eleme. Hatásvadászat nélkül jelenthetem ki, amit már rengetegen megtettek előttem: az ötödik elem. A négy ős-minőségen túl és azok fölötti lakozó magas lényegiség. Vele mindent elérhetsz, nélküle… ha nem is éppen semmit, de túl sokat se várj. És nem, a szerelemhez nem kell partner. Mert nem szűkíthető le férfi és nő párkapcsolati vonzalmára. Ennél jóval szélesebb, kiterjesztően értelmezni való a szerelem és a szerelmetesség. Valahogy így:

Repeső, daloló szív.

Szív, ami hangosan, egyértelmű igenléssel dobban benned.

Bizonyosság, hogy bármilyen nehézségen át célhoz fogsz érni.

Ez a három apróság már körvonalazza, hogy szerelemmel mindent, ami valódi vágyad, elérheted.

Befogadás, táplálás, elengedés. Ez a három kulcsfogalom rajzolja ki a Rák csillagképének lényegét. Lásd őket egy háromágú csillag száraiként, épp, mint a Mercedes logójában. Az anyai (szent) hármasságot szimbolizálják a csillagos égen. A Nap vasárnap és hétfőn tartózkodik a Méhkas (másképpen: Jászol, Praesepe, M44) nevű csillaghalmaznál. Ez a legmagasabb, azaz isteni foganás, a szerelemgyerek megtapadásának, kihordásának, majd megszületésének starter égi pozíciója. Kis túlzással: itt dől el minden.

Két nap emlékeztet: amibe beleviszed, pontosabban: képes vagy őszintén és intenzíven áramoltatni a korábban kibontott szerelem-energia nemes szerelmetességét, az garantáltan sikerülni fog. Elvárt és megérdemelt eredményeid nem kerülnek el. Sőt.

Elhatározásból születő tett. Ahogyan a biofizika síkján is ritka (bár nem példa nélküli…) a szűznemzés, spirituális értelemben is így van. Tehát: tegyél, lépj. Idézd fel: központi csillagunk cselekvő énünket jelöli. Cselekvő, nem töprengve, mélypasszívan karokat összefonó én-részedet.

Lendülj.

Építs.

Alkoss.

Határozz el és indulj!

Amikor ezek egyikét-másikát, netán mindegyikét működteted, ez a két nap a kezedre játszik. Megfogan, és épülni, növekedni, az ég felé törekedni kezd, amiért szíved dobban. Ennél jobb hír kevés fordul elő.

u.i: íme, egy kis előzmény három nappal ezelőttről, hogy az amúgy is színes kép kiteljesedjen: https://ladonyijanos.hu/almaid-emelnek-emberre/

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This