Vannak napok, melyek kiemelkednek a többi közül. Hetekig, hónapokig, időnként pedig életed legvégéig emlékszel rájuk. Emlékezetessé emelkedett napok, mert olyasmi történt, amit a legtöbben a „csoda” jelzővel illetnek. Aktív résztvevőként pedig borotvaélesen bevésődő, örök élményként tárolod el. A csodanapokat a következő módon jellemezhetjük:

Nem várt, isteni történések. A köznyelv „szerencsés véletlen” címkével minősíti le. Ennél jóval többet jelentenek. Nem holmi vak véletlen pottyantott rád egy aranyrögöt. Ez a vélekedés önmagában hordozza az ellenkezőjét is: miért nem a gólya fo… le, akarom mondani: tisztelt meg egy tenyérnyi potyadékkal? Materialista megközelítésben éppen valamiből – ki tudja, miért – jól jöttél ki, pont. A valóság ennél lényegesen szebb, színesebb és izgalmasabb. Valahogy így:

Vezettetés, sorsszerűség, együttállások aktiválódása, csillagokban megírt események bekövetkezése. Ezer és egy módon fejezzük ki mi, emberek. Költők, írók megkapóan szép szófordulatokat alkottak rájuk. A jó hír, hogy éppen közeleg egy. Már a kertek alatt jár, kezében neked szentelt csodacsokorral, nemsokára be is zörget.

Március 16. a nevezetes Nagy Nap. Helyesebben: a nagy nap. Nagy, mert jelentős, ám túlzott hatásvadászat lenne mindent is elvárni tőle. Aznap például biztosan nem fogsz lottóötöst nyerni, mert azt szombaton húzzák, mi pedig csütörtököt mondunk. Illetve dehogyis. Mégis, mi történik, minek köszönhető a csodanapság?

A Mars kilép a Bika csillagzat szarvai közül és nemes egyszerűséggel a Tejútra, az Istenek Útjára lép. Önmagában ez az apropó is üdvözlést érdemel. Ám kiegészül egy nem kevésbé fényes és veretes hármas együttállással. A Nap-Neptunusz-Merkúr triója egészen szorosan, egy fokon belül szövetkezik össze, hogy inspiráljon. Zárójel: külön bejegyzést kap majd ez a szentháromság. Ez azonban még mindig fokozható:

Teremtés, alkotás, a vágyak és álmok megtestesítése. Ilyen tulajdonságokat ír be önéletrajzába a quadrat fényszög, aki a Mars és a hármas között egzakt módon feszül. Kilencven fok, merőleges, racionalizálás, valósággá formálás. Kulcsfontosságú tudnod róla, mert itt múlik el a terméketlen sóhajtozás időszaka. Az első lépcső azon bizonyos álmaid, vágyaid letisztítása. Az út rövid, egyértelmű:

Sóvárgásból a teremtés útjára lépni. Zöldre váltó lámpa, emelkedő sorompó, kezdő sípszó. Nevezd bárminek, ott az égi jel: kezdd el, indulás. Ne várj tovább, felvirradt a napod. Rúgd be a motort, oldd el a hajódat, bonts szárnyat – a magad módján tedd meg a következőket:

Konkrét elhatározások.

Háromdimenziós világban végrehajtott tettek.

Daloló szív, virágzó életöröm – jó, ez nem cselekvés, inkább állapot. Helyezkedj bele, majd lubickolj önfeledten.

A legmagasabb égi bekötéssel tudsz megindulni. Hajrá!

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This