A mai témáról férfiként úgy érzem, feltétlenül beszélni kell, mert ezen a területen olyan fogalmi tisztáznivalók lapulnak, amik a legtöbb esetben egyértelműnek mutatják magukat, anélkül, hogy belegondolnátok, mi is rejlik a szavak jelentése mögött, a mélyben.

Azt vettem észre, hogy a hölgyek jelentős része a nőiség és a nőiesség szavakat egymás szinonimájaként használja, nem gondolva rá, talán nem is feltételezve, hogy milyen óriási a különbség a két minőség között.

Lányok, asszonyok dolgoznak a fejlődésükön, önmagunkon; hangoztatják, hogy dolgoznak a nőiségükön, a nőiességükön és nem is tudják, hogy a két szó által kijelölt célérték között milyen óriási különbség van. Ha nem egyértelmű a cél, ha a két, hasonló nevű célállomást keverjük és nem tisztázzuk, melyik hol található, bajosan érünk célba. Indiába más úton jutok el, mint Indianába, hiába majdnem ugyanúgy írom és ejtem őket.

A nőiesség csodálatos dolog, olyan minőség, ami a külvilág számára szól legfőképpen, de nem feltétlenül állapot, inkább viselkedésminta, akár a kabát, időszakosan is felvehető. Ismerek fiús, inkább maszkulin energiákkal működő nőt, aki alkalomszerűen, színházba, összejövetelekre belebújik a nőiesség szerepébe; testre simulóan ölti magára, egy estére tündököl, majd leveszi és minden megy a maga módján terepmintás atlétával, gyakorlónadrágban; a szokott keretek között. Ő addig nőies, amíg akarja, amíg belebújik a szerepbe, annak ellenére is, hogy alapvető működése nem ez a minőség. Jelmezbál egy estére, vagy egy éltre, mert ez sem ritka.

A nőiesség gyökerei nem tudnak olyan mélyre nyúlni, mint a nőiségé. A nőiségbe integráltan ott lakik a nőiesség is, nézzetek körül jó alaposan: az a hölgy, akinek a nőisége rendben van, nem tud nem nőies lenni. És nem a külsőségei miatt, mert az energiái ruhától, hajkoronától, sminktől, testtömeg-indextől függetlenül átütnek, a nőiségével rendben lévő nő a tűző napon átkapált nap után csatakos izzadtan is nőies és ez sugárzik belőle, amit a környezete is érez és lát a fizikai megjelenésénél sokkalta mélyebben és intenzívebben.

Vegyétek észre, drága hölgyeim, mi a különbség és tisztázzátok magatokban, mire vágytok. Mi a célérték? Melyik vonatra szeretnétek felszállni? Egyik sem jobb és rosszabb a másiknál, csak más az irányuk, a nőiség vonata messzebbre visz. Kérlek benneteket, ízlelgessétek a szavakat, nézzétek meg, vizsgáljátok meg, milyen érzéseket hoznak föl, milyen szívdobbanásokkal járnak.

Nem kérek semmi mást, csak legyetek tudatosak, melyik fogalom, melyik minőség a Tietek és melyik felé visz az utatok.

Az iránytű Bennetek van.

kép: pixabay.com

nőiség/nőiesség – ez itt a kérdés

Pin It on Pinterest

Share This