151016lepes

Beköszöntött az ősz, a Nap a Mérlegbe lépett és az égi áldást is bőségesen kapjuk. Ez az ősz azonban hozott még valamit, amiről írnom kell: sok-sok türelmetlen embert. Olyan türelmetleneket, akiknek jobban megnézve egyetlenegy esetben sem volt okuk imígyen érezni.

A téma pedig a fejlődés, a haladás, az előrelépés volt; túl lassú, ennyi idő alatt már van, aki látványosabban fejlődött, már 5-6 lépésig jutott a vízen járásban és a kaktuszához a kilométerkőből fakasztja a locsolóvizet. Kérlek Benneteket, ne foglalkozzatok vele!

Ez az út egy hosszú-hosszú út, ahol nem a célba érés, hanem az úton levés az igazi élmény; a fejlődés, a pallérozódás. Mindig, minden megtett lépésed csiszol. Nem tud nem így lenni. Gondolj azokra az embertársainkra, akik végigmentek a Caminón. Ők is csak egyet léptek egyszerre, nem tehettek mást: egyik láb előre, utána a másik és így tovább. Nem haladhattak másképpen. De nem maradhatott ki egyetlenegy lépés sem és mindegyik lépés kellett, mindegyik egyaránt fontos volt és nélkülözhetetlen. Ezt az egy lépést tették meg tízezer-számra, ez az egy lépés tette őket hősökké.

Vedd észre, kérlek: ha egy lépést megtettél, mindent megtettél, minden lépéseddel nemesedsz. Úton vagy és ez a lényeg, lépsz egymás után előre. Tudd, hogy a leglassabban araszoló teknősbéka is száguld az út köveihez képest, pláne az álló és a visszafelé totyogó teknőcökhöz viszonyítva. Ő nem csügged el, hanem mászik kitartóan, a maga tempójában. Sebességi kihívás szülte frusztrációval nem kezeltek még teknőst az állatorvosi rendelőben.

Bármilyen lassúnak érzed önnön haladásodat, már többet tettél a fölbe gyökeret vert lábú tömegeknél. Segít, ha néha összegzel, hogy honnan indultál és már eddig milyen utat jártál be. Segít, ha nem nézel túlontúl előre; ha a távlatot szédítőnek látod, fókuszálj közelebbre, akár a lábad elé is, így az út köveiben sem botlasz el. A legfontosabb pedig, hogy időről időre veregesd meg a válladat elismeréssel, mert bizony, amit Te csinálsz, az veszélyes és félelmetes számszaki többségben élő statikus társaink szemében.

Te bátor vagy, ráléptél az utadra és ha csak egy lépést is megtettél, úgy mindent megtettél!

kép: litaburke.com

Pin It on Pinterest

Share This