Megoldásra törő szellemiség.

Tiszta, sallangmentes kommunikáció.

A megértés útján haladva fejlődés.

Három eszmény. Nincsenek illúzióim, hogy minden egyes létező száz százalékban birtokolja őket. Mégis: mércék. Olyan, kozmikus eredetű értékmérők, amiket most portalanítunk és gondosan a helyükre illesztünk. Ha felfelé kéne mutatnom, miért is érkezik a késztetés, egyértelműen a Bak jelébe érkező Merkúron állapodna meg a tekintetem. A Mikulás ugyanis nem csak csokihegyeket, mandarint, piros almát fog hozni. Ugyan már rég beesteledett, de Szent Miklós napján a Merkúr is jegyet vált.

Nem csökött. Ezt elöljáróban szögezzük le a Bakról, minden ellenkező, akár közkeletű vélekedéssel szemben. Az asztrológiai jegy uralkodó bolygója nem kisseb formátum, mint a Szaturnusz. A Bak Merkúr legfőbb kérdése: hogyan hat ez a szigorú, pardon: következetes energia a hebrencsnek titulált, inkább fürge és eleven merkurialitásra?

Összeszedett, koncentrálttá sűrűsödő gondolkodás, ami támogatja, hogy a sallangot, a tingli-tanglit leválaszd magadról. Bak Merkúr idején könnyebb a szétszórtságból a tevékeny, cselekvő, praktikus énedhez eljutni. Fejezd ki magad szabatosan, tömören, legyen a kommunikációd pontos! – erre késztet. Késztet és nem kényszerít, ahogyan semelyik planéta semmilyen égi történés során nem erőlteti rád vasakaratát.

Mikulás napja (2022. december 6.), annak is késő estéje: ekkor érkezik meg a Merkúr a Bak cikkelyébe. Jellemzően pár hét után tovább is áll, de nem most. Ezt a bekezdést a dátumokra és a fokokra fogom szentelni, mikor, hol és mit csinál a bolygó a Bak szeletében. Ha érdektelen, nyugodtan ugord át.

December 29-én délidőben – rövid megtorpanás után – látszólagos hátráló mozgásba (szakkifejezéssel élve ezt nevezik retrográdnak) kezd a Bak jelének 24 fok 21 percénél.

Január 18-án délután fordul ismét a bolygó, ezúttal értelemszerűen előrefelé, azaz direkt irányba, mégpedig a Bak cikkelyének 8 fok 08 percénél.

Február 11-én délben lép majd át a Vízöntő zodiákusába. Utóbbi két dátum természetesen a 2023-as évre vonatkozik.

Mondd ki, ne mismásolj! – ez az egyik Bak-Merkúr-féle extra ösztönzés. Utat mutat a szétforgácsoló multitaskingból az eredményes, célra törő szellemi működés felé. Olyan utat, amit meglepően könnyű követned, mégpedig azért, mert a. átlátod, megérted, hogy ez a normális b. mélyen belül ráérzel, mennyivel többet tudsz így végezni, mint sehol jelen nem lévő módon.

Maximalizmus. A szó tökéletességre törekvést jelent, nem kíméletlenséget, még ha manapság szitkozódni is akarnak vele. Két hónapnál is hosszabb ideig a legjobbra való törekvés égi adójára tekeredik szellemi antennád. Ez hosszú idő. Alkalmas lehet arra, hogy nyakon felül tisztíts egy alaposat és a sallangmentesítéssel szinkronban új, személyes, magasra célzó értékekre kalibráld magad.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This