Hétfőn és kedden körültáncolja egymást a Nap és a Merkúr; egyfajta helycserét végez a mindig előre haladó központi csillagunk és a jelenleg hátráló mozgást végző Merkúr. Teszik mindezt a Szűz jelében, az Oroszlán csillagkép nemző szerve alatt, a Denebola csillaggal a háttérben.

A látszólag hátrafelé lépdelő Merkúr hozza annak üzenetét, hogy valamiért vissza kell mennünk a múltba. Gondoljunk itt olyasmire, amiért visszanyúlva jobban, szebben tudunk jövőnkért tenni, így előrelépni – gondolati, szellemi, kommunikációs téren. Gyakran olyan (tisztázó jellegű) beszélgetést jelent, amit tudunk ugyan, hogy elkummantottunk, már túl kellett volna esnünk rajta, de azért ott motoszkál a háttérben a kellemetlen kisördög, jelezve, hogy meg kéne már tenni. Érdemes nagy levegőt és egyben önmagunkon erőt venni és leülni az illetővel, esetleg önmagunkkal és nekiveselkedni a nagy rendbetevésnek. A dolog szépsége, hogy menet közben mindig ki szokott derülni, nagyobb ördög festődött a falra a valósnál, a tisztázás könnyebb a görcseinkből fakadt negatív elvárásoknál.

160912gyerekek

Mercurius Nappal való kézfogója jelöli, hogy aktív cselekvőként van igényünk ezt a folyamatot megélni. Tegyük homlokterünkbe, hogy jutalomfalatként a megkönnyebbülés semmivel össze nem hasonlítható érzését kapjuk, könnyülő lélegzetvétel, kisimuló homlok, megszökő ráncok képében. Megélhetjük az elvégzett munka, az elrendezettség jó érzését. Szeretett Oroszlánunk háttérben csillogó nemző szerve profanitás helyett a nemzés, teremtés információját sugározza: alkotni, létrehozni vagyunk most hivatottak kommunikációnkkal, szavunkkal, leírt betűinkkel. A megértés és megértetés segít gyarapítani, formába önteni, alkotni.

Alacsony szinten megjelenhet e két napban a pletykálkodásra, az öncélú cserfességre való késztetés, de újfent hangsúlyozandó, hogy tudatos ember választása szerint éli meg a megtapasztalás szintjeit, és ha tudatosan választja az alacsonyt, már az is tanítást ad. Mindazonáltal érdemes ezt a hullámot büszke lovasként meglovagolni a meder iszapjának dagonyázása helyett.

kép: www.wallpaperup.com

Pin It on Pinterest

Share This