A csütörtöki nap kora délutáni órái kitűnő lehetőséget adnak az elengedés görcsöktől mentes, magasabb erők által megsegített módjának megélésében. Szépsége az égi helyzetnek, hogy szájzár nélkül ki tudjuk mondani, saját szavainkkal, aminek nincs már keresnivalója az életünkben. Ehhez a segítséget a fogyóban lévő, ezért az elengedést alapvetően támogató Hold adja, aki – nem mellesleg – a Tejúton halad, ezért a magasabb, isteni világokkal való kapcsolatot aktiválja; az innen érkező ajándékok lelkünkben rezdülnek. Ad egyfajta érzelmi nagyvonalúságot, amikor nem akarunk befeszülni, amikor lazán, tényleges belső könnyedséggel tudunk valamilyen idejét múlt lelki gubancot tovaröppenni engedni. Képletesen szólva erre a napra a gyöngytyúk kipróbálja, milyen sasnak lenni – ilyen egyszerűen és nagyszerűen, fenségesen is lehet dolgokon túllendülni és megoldást kapni rájuk.

A nap második felében pedig a mágikus érzékelés fényszögén, a quintilen át kapcsolódik a Hold a Szűz jelében járó és hétfő óta látszólagosan hátráló mozgást végző Merkúrral. Ez a Merkúr talán nagyobb falatnak látszó helyzetekbe hoz, ám arányosan nagyobb vállveregetéssel honorálja az eredményesen megoldott helyzeteinket. A két bolygó csütörtök délutáni szövetsége támogat túllépni és a túllépésen túl kimondani is mindazt, ami belül születik, ott növekszik növekedett és kellemetlensége miatt megérlelődött az elengedésre.

A Hold az érzelmeket, a Merkúr az értelmet képviseli ebben a találkozóban, itt és most mindkettejüknek szerepe van a tisztulásban, a gondolatok és a lélek területén egyaránt. Elsődlegesen érdemes kicsit leülni, félrevonulni és elmerengeni mélyen belül, mi az, ami fel szeretne törni. Engedjük meg, hagyjunk időt neki, majd emeljük fel gondolati szintre, formáljuk meg és mondjuk is ki. Emlékezzünk: a hangosan kimondott szó teremtő ereje világokat képes megváltoztatni.

kép: www.pinterst.com

Pin It on Pinterest

Share This