Szombatról vasárnapra virradóan halad át a Hold a Skorpió csillagkép ollóján, remek lehetőséget kínálva a méltatlanná vált érzések, érzelmek, lelkünk immár nem kívánatossá alacsonyult tartalmának „levágására”. Az olló ezt a levágást szimbolizálja, amikor egy határozott mozdulattal nyisszantjuk le magunkról a lehúzó, nehéz, idejét múlt dolgokat. Ez a pont az élet fonalának elvágását is jelenti, ám ez bármilyen dekadens, netán szuicid vonulattól mentesen a méltatlanságokra vonatkozik.

Mivel az érintett időszak legtöbbünket álomban ér, érdemes elalvás előtt kinyilvánítani, mik azok a dolgaink, amiktől ideje lenne megválni és kipucolni érzelmi raktárunkból, majd ezzel a konkrétan megfogalmazott céllal álomra hajtani fejünket. Míg a túloldalon kalandozunk, az érzelmi alkímia dolgozik, csupán testünk pihen és töltődik. Álmokban is érkezhetnek megvilágosító erejű üzenetek, de előfordulhat, hogy „csupán” megkönnyebbülve ébredünk, mintha valamelyik csodálatos égi segítőnk éjjel levette volna rólunk túlsúlyos hátizsákunkat.

Földhöz ragadottabb, avagy gyakorlatiasabb megközelítésben a selejtezésre, a szükségtelen holmijainktól való megszabadulásra is tökéletesen alkalmas az éjjel, még akkor is, ha nem most pakoljuk tele a konténert, csak kigondoljuk, mi minden kacatunk nem szolgál már bennünket. Fontos adalék, hogy a fogyó Hold még jobban felerősíti ezt a hatást, könnyebben és természetesebben tudjuk az elengedést gyakorolni mind fizikai, mind lelki, szellemi, tudati síkon.

kép: www.fanpop.com

Pin It on Pinterest

Share This