2018. okt 11. 0

Elengedve gazdagodni

Pénteken déltől estig halad keresztül a Skorpió csillagkép ollóján a Hold, segítve az elengedést, a méltatlan minőségektől való megszabadulást. A keddi újholdat követően talán különösen hangzik, hogy a növő fázisában lévő Hold hogyan tudja a megkönnyebbülést támogatni, de ez csak elsőre tűnik ellentmondásosnak. Égi kísérőnk most valóban a gyarapodást ösztönzi, ám vegyük figyelembe aktuális pozícióját: a lélek területén fellelhető bezápult tojások kidobálása valójában többé tesz bennünket. Amikor idejét múlt dolgainkat hordjuk ki a lomtalanítás kupacaira, fizikailag nézve ugyan fogyatkozunk, ám ez egy gazdagodást jelent, mert sem helyet, sem energiát többé nem visz el a kihajított holmi. Lehet, hogy régen szerettük azt a minőséget, de az 1974-ben vásárolt piros pilleszéket is tudnunk kell jó szívvel kidobni, ha megfakult és az UV hatására a rászálló szitakötő súlyától is tovább töredezik. Amikor ezt a széket – némi meghatottsággal ugyan – kitesszük az elszállítandók közé, az energetikai (és persze az anyagi) helye felszabadul, hogy valami szebb és jobb jöhessen, aminek eddig nem volt tere. Ez a típusú elengedés képes most gazdagítani bennünket.

Alapvetően olyan érzéseket érdemes felkutatnunk, megtalálnunk magunkban, amik már nem kellenek. Nem biztos, hogy elsőre és könnyen rájuk lelünk, hiszen nem mindig azonosíthatók olyan könnyen, mint például a rosszindulat feketés árnyalatú batyuja. Lehet, hogy él bennünk a dacosság érzése és régebben rengeteg mindent általa, az ő segítségével értünk el, ám már kifutott ez az életszakaszunk. Jó volt dacosnak lenni, hiszen szolgált bennünket, nem is ismerjük fel, hogy jó (és ideje) lenne már szeretettel, de nagyon határozottan elköszönni tőle, hiszen mostani énünk kedvesen, mosolyogva és együttműködően éri el a céljait.

Nézzünk alaposan körül, lapul-e bennünk ilyen, egykor jó szolgálatot tevő harcostárs-jellegű érzelem, aki már inkább terhünkre van. Keressük meg őket, azonosítsuk pontosan és éljünk a péntek délután kínálta nagyszerű lehetőséggel, hogy szeretettel, de végleg elengedjük őket.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!