2017. okt 08. 0

Elengedve teremteni

Vasárnapról hétfőre virradóan halad át a fogyó Hold a Fiastyúk csillaghalmazán. Nem árulok el titkot, hogy egyik személyes kedvencem a Pleiádok csillagzata, az itt érintett bolygók mindig a teremtés és létrehozás erőiben lubickolnak. A Fiastyúkot az istenek szerelmi fészkének tartották a régiek, itt keresztezik egymást a bolygópályák, a csillagos ég talán leghangsúlyosabb teremtő erői működnek itt.

Ennek az éjjeli néhány órának a különlegessége a fogyó Hold érintettsége: a teremtést az elengedés által tudjuk működtetni lelki, érzelmi szinten. Ez az elsőre és látszólag egymásnak ellentmondó dolog nem két, ellenkező irányú vektor, hanem valójában szintézisben működő energetika. Ahhoz, hogy teremteni tudjak, tudnom kell elengedni. Ha tele a markom a régi csecsebecsékkel, a múlt megunt és lejárt egykori kincsecskéivel, egészen egyszerűen nincs kapacitásom az újat befogadni. Előbb el kell érdemes engednem, ami már nem kell, hogy jöhessen az új.

Fontos megértenünk, az elengedés a teremtés szerves része. Jó eséllyel érkezhetnek segítő álmok ezen az éjszakán, amiknek üzenetét dekódolva közelebb kerülhetünk a kozmikus ritmus táncához. Az elengedés egyúttal megkönnyebbülést hozó lezárás-élményt is ad (figyeljük meg: a ma embere könnyedén kezd akármibe, de nagyon nehezen fejez be bármit is deklaráltan. Inkább hagyja elsikkadni a dolgokat), ami helyet, teret ad a teremtés által érkező újnak. Teli raktárba nem fér el több kincsesláda, néha-néha ideje van érzelmi lomtalanítást tartani, hogy betárazhassunk az új és fényes minőségekből.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!