Mondd, miért kapsz bele ebbe is, abba is? Amikor tudod, hogy ennyi mindent úgysem vihetsz sikerre egyszerre. Nem is hiszel benne. Meg aztán: ha mégis sikerülne, el sem tudnád bírni, viselni a győzelem édes terhét. Mégis mi a búbánatos franciasalátáért kell neked újra és újra olyan erőpróbák elé állítani (önként, dalolva, kifejezetten balga módon) önmagad, amikben csak és kizárólag elbukhatsz? Tudod, hogy hívják ezt a fajta önszívatást? Zéró összegű játszma. Keress rá a google-ban. De ha lustaságból nem tennéd meg, akkor megteszem helyetted. Nem azért, mert jó fej vagyok, csak szeretném elkerülni, hogy később holmi tudatlanságra hivatkozhass. Íme, így szól a definíció:

„Zéró összegű játszmának azokat a helyzeteket hívjuk, amikor egy adott mennyiségű dolgot kell elosztani a játékosok között, fix mennyiségű telket (mint a Monopolyban), adott számú díjat, bizonyos összegű pénzt, vagyis amikor csak a másik ember rovására lehetsz sikeres, győztes.”

Ez a legelső, szembe ötlő találat. Éppen ezt csinálod te is, nap nap után. Hogy tévedek? Azt mondod? Igen, abban igazad van, hogy a meghatározás több embert jelent. Éppen ezért akkora gond, hogy te egyedül, önmagaddal vagy képes ezt a kiszúrást űzni.

Vajon minek kell ahhoz történnie, hogy felvirradjon a nagy nap? Pontosabban: a Nagy Nap? Az a csodálatos, életet változtató felismerést hozó napja – isten tudja, melyik esztendőnek -, mikor végre megérted: amíg szerte és szana szórod az erőidet, soha, semmikor a büdös életben nem jutsz egyről a kettőre. És igen: egyről kettőre. Meg kell tanulnod az összeszedettséget, csak akkor kezdhetsz az ötről hatra lépés gondolatával kacérkodni.

Igen, kissé kemény vagyok. Nem tagadom, ma a karcos fogalmazáskor viselt galléros pólómat vettem vel és ittam három pint frissen csapolt, extra hemoglobinnal dúsított artériás vért. Aktuális is. Mert amit szeretnék neked elmesélni, annak csak az első fele, hogy alaposan megrázlak és szembesítelek az eddig űzött oktondiságoddal. És akkor úriember módjára nem neveztem nevén a ténykedésedet, mert megeshet, kiskorú is olvassa.

Kapj észbe. Gondolkodj el. Kivételesen az sem olyan nagy baj, ha megijedsz, felhúzod magad, bepipulsz és káromkodsz egyet. Abban legalább van erő, tehát cél is. Nem az öncélú pisztatás vezérel. Egyszerűen csak azt akarom (és nem, nem puhánykodunk: nem csak szeretném: akarom), hogy értsd meg. Fogd fel, amit elmesélek, ismerj magadra, ha valóban találva vagy. És persze: cselekedj és változtass. Nem foglak elengedni kétségekbe ragadva, adok eszközt. Illetve dehogy nyomok a kezedbe bármilyen szerszámot, majd te kiválasztod, rátalálsz. Az energetikáról fogok kicsit többet elárulni.

Mars. Erőbolygó. Ha céltudatosan változtatni akarsz, elsődlegesen a Mars, ez a kedves, vagány, vörös fényben izzó planéta a te jóbarátod. Erős, de nem kemény. Minden, hozzá kapcsolódó sztereotípia (agresszió, erőszak, arrogancia és társai) csak erőinek alacsony szintű működtetése közben bugyog fel. Ha egy csöpp eszed is van, nem teszel ilyesmit, vagy csak ritkán és kifejezetten indokolt esetben. Példaként a Btk. által is nevesített „jogos védelem” helyzetére gondolj. Ha csillogó pengéjű, frissen fent pillangókéssel közelítenek feléd, hangoztatva, hogy az másodperceken belül megmerül szíved pitvaraiban és kamráiban, majd meg is forgatják, úgy ne a készülődő elkövető nehéz gyermekkorát próbáld – szigorúan asszertíven kommunikálva – felgöngyölíteni. Cselekedj, hamar. Minden másra ott a Mars magas szintjeinek széles választékú tárháza.

Átalakítás. Jobbá tevés, mégpedig emelő módon. Belső, érzelmi alkímia. Félelmeid, kishitűséged felett aratott fényes diadal.

A Mars július 10-én, hétfőn kora délután érkezik meg a Szűz asztrológiai jelébe. Rend. Ha csak egy szót puffantanak el a Szűz kapcsán, az mindig, törvényszerűen és feltétlenül a „rend.” Ám nem úgy értik, ahogy kéne. A rend alapvetően időbeli kategória. Jókor legyél a jó helyen és éppen akkor tedd meg a jó dolgot, amikor annak eljött a szentelt pillanata. Sem előbb, sem később.

A Szűz Mars segít az erők rendszerezésében. Vissza tudsz venni a terméketlen és értelmetlen forgácsolásból. Mert már tudod, érzed, megsejted, mikor érdemes aktívan működnöd és mikor kivárni.

Ütemérzék.

Éltető ritmus.

A tempó felvétele.

Ezek az előre lépésedért és nem a túlélésed miatt fontosak. Célozz magasra. Ne érd be kevéssel, se kevesebbel. El lehet bukni, de lehajtott fejjel, leesett vállakkal soha nem léphetsz életed pályájára. Szívvel, lélekkel, utolsó erőd megmozdításával belefér elesni. Azaz: tedd meg, ami rajtad múlik. A többi úgyis alakul és – optimális esetben – köréd rendeződik.

Nem valószínű, hogy megváltod a világot csak és pusztán amiatt, mert a Mars belép a Szűz cikkelyébe. Mellesleg augusztus 27-én délutánig jár itt. Ez „csak” egy helyzetbe hozó energia. Se több, se kevesebb. Lehetőség, amiből annyit hozol ki, amennyit tudsz és akarsz. Arról talán még nem tettünk említést, hogy a felelősség száz százalékban a tiéd. De az érdem, az eredmények úgyszintén.

Eljött a te időd.

u.i.: a váltáskor éppen tűegzakt a vörös bolygó és az Oroszlán szívének, a Regulus csillagnak az együttállása. Itt frissítheted fel a pár napja róla írt cikket: https://ladonyijanos.hu/tuz-ero-buszkeseg/

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő hírlevelek elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This