Egyesülés a szerelemben. Ezt jelenti a „nász“ kifejezés. Legalábbis szerintem. Amikor ezt a bejegyzést írtam, szerettem volna szó szerint idemásolni és belinkelni egy frappáns „nász-defíniciót.“ Bár találtam volna, de úgy tűnik, még az okos portálok amúgy használható adatbázisaiból is kikopott a valódi nász jelentése. Holmi közösülési aktust és a nász-ság násznépben betöltött, szerteágazó kapcsolódási hálózatát emlegetik fel. Pedig ha létezik ősi fogalom, ami időtlen és örök, az éppen a nász. Ma még nagyobb jelentőséggel bírt, mint valaha.

A nászban ott a gyönyör, anélkül értelmezhetetlen. De nem csak a nemzésről, különösen nem a szaporításról szól. Akkor hát miről is? Ígérem, ellenállok a kísértésnek, hogy túlfilozofáljam a Mars és Vénusz együttállásáról szóló sorokat. Nász a szerelemben való termékeny, sistergően szikrázó egyesülés, aminek gyümölcse van. Ez nem feltétlenül kilenc hónap múlva felsíró újszülöttet takar, mert maga a „nász“ sem szűkíthető le biofizikai folyamatra.

Nő és férfi legmagasabb szintű egyesülése. Érzelmi alkímia a javából, amit nehéz szavakkal megfogalmazni, ezért is vagyok kissé bajban. Ha tudnék hangszeren játszani, úgy mára egy YouTube videóban klikkelhetnél a nászság hangjaira. Így meg kell elégednek a betűk, szavak és sorok adta lehetőségekkel. Azért az sem kevés.

A férfi és női típusú nemző és termékeny alkímiák isteni sugallatban való gyümölcsöző egyesülése – ezt próbáltam körülmakogni. Mert erről és nem kevesebbről szól Mars és Vénusz násztánca. Szokatlanul hosszú ideig tart a találkozó, ami figyelemreméltó. Jellemzően pár nap szokott lenni, míg egymás mellett elhaladtukban Földünkről nézve összebújnak. A mostani kézfogó azonban február 10-től március 13-ig, azaz bő egy hónapon keresztül tart. De mit jelent mindez?

Minimum és enyhén szólva is ihletett időszak köszönt ránk. Alkotásban, teremtésben egyaránt. És legfőképpen: a szerelemben. Ám e becses fogalmat most (is) használd kiterjesztő módon, azaz nem csak férfi és nő intenzíven dobbanó szívű, térdet roggyantó találkozása jelenti a szerelmet. Az is, de ezt a lángolást bármibe beleviheted. Igen, bármibe. Csak rajtad áll, a siker azonban bekészítve, türelmesen vár, mint pezsgő a futam végére.

A két égitest a Bak jelében kezdi meg közös heteit. A szerelem visz előre és ad megoldást. Ha esetleg régi „jó“ barátodat, a csüggedést keresnéd, meglehet, lábait nyakába kapva iszkolt el, mert ez neki nem pálya; csipi a szemét, mint ördögét a tömjénfüst. Sose bánd. Ott mocorog az éterben ösztönerőid uralása – ha pedig ezt kipipáltad, teremthetsz is velük, mert őket irányítva a lehetetlen is egy sötét sarokba kucorodva imádkozik az életéért.

Nem mehetünk el szó nélkül a Vega mellett sem. A Lant csillagzatának legfényesebb, alfa csillaga díszeleg a mostani Mars-Vénusz duett időszakának kezdő égiszeként. Emlékezz: amilyen a kezdet, olyan a kiteljesedés is. Ez jót jelent, mégpedig a legfelsőbb polcról. Művészi ihletettség, isteni inspiráció, az általad kiagyalhatónál klasszisokkal jobb sugallatok érkezése várható. Várd is el és bizton megkapod.

Jó tudnod, hogy március 13-án, mikor majd véget ér az egzakt együttállás, már a Vízöntő jelében pajkoskodnak. Egyrészt csintalan, másrészt ragyogó energia. Különösen, ha ismét a csillagok tündöklő világába emeljük tekintetünket. Akkor a Bak fényábrájának tekinteténél, az Oculus csillagnál köszönnek el. (Lényeg)látás, a megváltáshoz, szintemelkedéshez szükséges fény birtoklása; égi ösztönzés, hogy megvilágosodj, mégpedig a perzselő-hevítő szerelem erejével. Nem rossz, nem rossz. De van, ami még jobbá emeli.

Mert éppen az emelkedés, mégpedig az égbe, a magasba; a szárnyalás és az elrévülve rálátás munkálkodik a legmagasabb szinten. A két planéta együttállása a Sas égi egyenlítői csillagzatán halad végig. Ez az égi út a felettes énednek, ha úgy tetszik: legjobbik változatodnak, a benned élő, belőled kihozható szuperembernek szól. Ihletett, inspirált hetek várnak rád, punnyadtságnak nincs helye.

Tudj róla, élj vele és használd. Kerüljük el a bulvár szintjét, szóval nem írhatom le, hogy csak itt, csak most, csak neked. De egy egy hónapos Mars-Vénusz egzakt együttállás nem túl sűrű. Gyakrabban van karácsony. Ez azonban valódi és általad vágyott ajándékokkal lep meg. És igen, most válaszolok a benned mocorgó, kimondatlan kérdésre is: az Igazi, a Társ is megérkezhet. Csak várd (el) és tegyél érte.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This