Kitalálom, megteszem. Ennyire egyszerű. Két szóba bele lehet sűríteni a sikeres, sőt: eredményes élet receptjét. Ideális, ha hamar, leginkább elsőre megy. Örömteli és gördülékeny sorsot kínál; a titok az ötlet/szándék/elhatározás és a cselekvés közötti idő/tipródás csökkentésében rejlik. Minél hosszabb ideig hezitálsz, bizonytalankodsz, annál hangosabb szóval hívod meg élettársadnak a frusztrációt. Az pedig nem jó. Nagyon nem.

A bénult, gátolt akadályozottság érzése növeli belső feszültségedet. Meredeken exponenciális módon, azaz, ha valamit csak harmadjára valósítasz meg, már jóval több nyomasztódás lök előre, mintha azonnal lépnél. Jó hír, hogy ez a stressz oldható. A módszer drámaian egyszerű: tenni, cselekedni. A nemcselekvés, a halogatás, a vétkes tökölés legkitűnőbb ellenszere, ha mozdulsz és aktiválod magad. Amennyiben éppen ilyen cipőben toporogsz, ideje az égre emelned a tekinteted, mert segítő erők fénylenek fel.

Nap és Merkúr együttállása szikráztathatja be a tettek elegyét. A láng pedig képes lehet felégetni aktuális bénultságod poros, pókhálós maradványait. Dióhéjban a két égitest helyzetéről: a Nap a Bika asztrológiai jelében jár. Közismert, közkedvelt erőtér. Teremtés és termékenység. Életet éltető, élhető, életadó, életigenlő szavak és minőségek kapcsolhatók hozzá. Önmagában is príma, ám a csillagképi környezet mutatja meg az igazi szépséget. Úgy, hogy nem tolja az arcodba; annál finomabb, elegánsabb.

Látni a Fényt, megérteni a lényegét és lépni felé. Központi csillagunk a Kos legfényesebb ékkövétől érkezik a Merkúrral való kozmikus pacsira. Ez a csillag a Hamal névnek örvend, ami Tekintet-et jelent. Ami a Tejút fényszalagjára, azaz az Istenek Útjára, a legszebb, legmagasabb, legmagasztosabb világok felé irányul. Magyarán: már benned a késztetés. Mivel ellépett a Nap, vedd úgy: benned dolgozik a spirituális elixír. Megeshet, ebből nem tapasztalsz semmit. Ez azonban nem baj.

Optimális esetben az immunrendszered sem küld napi riportokat, hogy a szervezetedben munkálkodik. Egyszerűen csak lepattannak rólad a nyavalyák, minden dráma, látványos harc és körítés nélkül. Ezt a fényre néző, magasra hangolt minőséget impregnálta beléd a Nap-Hamal pár nappal ezelőtti találkozója. Ha szeretnéd felfrissíteni, itt találod pár bekezdésben: https://ladonyijanos.hu/nezz-a-feny-fele/

A Merkúrral más a helyzet. Ő éppenséggel hátrál, legalábbis látszólagosan, Földünkről szemlélve. Ennek részletes kifejtésébe a terjedelem kordában tartása miatt nem megyek bele. Lényegi üzenete: érts meg valamit mélyebben, jobban, alaposabban. Ha kell, újrázz. A jó pap is holtig tanul. Retrográd útján pedig éppen a Hamalt veszi célba. Mielőtt elérné, találkozik a Nappal. Ketten együtt mindig remekül dolgoznak össze, a mostani alkalom sem kivétel.

Már látod, felfénylik, merre visz az igazi utad. Megérted, mit kell tenned. Letisztul, mi hátráltatott, ahogyan az is: mit, hogyan alakíts annak érdekében, hogy végleg megszabadulj adott gátló tényeződtől. Az eszközkészlet gazdag; ötletek, szikrák, bevillanások, építő gondolatok a leginkább jellemzőek. Az időzítés pedig nem kevésbé csodás.

Május elseje. Majális, sör, virsli; park és koncert. Vattacukor, kürtőskalács, nevetés, jókedv, tavaszi zsongás. Legtöbbször erről szól a májust indító, piros betűs ünnepnap. Nekem a Tabán és Horváth Charlie emblematikus koncertjei kötődnek hozzá, nem egy alkalommal ordas esti esővel fűszerezve. Egy időben, évről évre, ma már felfoghatatlanul komoly zenei felhozatal kényeztette a nagyérdeműt. Még délutánra is Török Ádám jutott; nyugodtan nevezhetjük zenei Kánaánnak. Most azonban az ég is besegít; 2023-ban extra május elsejét kapunk.

Megvilágosodás.

Elhatározás.

Elindulás.

Három szó, három minőség. Három eshetőség. Tudnod kell: ez a kozmikus mozzanat sem váltja meg az életedet és nem kínál lottóötöst, sem pénzügyi, sem spirituális értelemben. Nélküled nem sokat ér, veled azonban csodákra képes. Egyedi, ahogyan minden aspektus az. Kerüld azonban el, hogy bármilyen túlhájpolós hibába esel. Remek, kitűnő, de a világ mégsem dől össze, ha május elsején csak bulizol egy hatalmasat, minden transzformáció és égig érő elhatározás, földet rengető szándéknyilatkozat nélkül.

Te vagy a főszereplő, a lehetőségek adottak. Élj cselekvési szabadságoddal – ahogyan neked tetszik.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This