2018. Már 27. 0

Emelkedő, szabaduló kapcsolatok

Szerdától péntekig áll együtt a Vénusz és az Uránusz a Kos asztrológiai jelében, a középső napon, csütörtökön egzakt a találkozó. A Nagyhéten a kozmikus hatások mindig erősebbek; ez a mostani Vénusz-Uránusz pedig kiváltképp megmozgatja a föld vándorát. Fessünk egy gyönyörű képet: a végtelen kék ég alatt ránk talál a harmónia, elmerülünk benne, átitatódunk vele. Itt akár be is fejezhetnénk, de olyan szép és különleges ez a kapcsolódás, ami több szót érdemel. A Kos zodiákusa miatt cselekvésre ösztönző, inspiratív energiák mocorognak bennünk és körülöttünk; a töprengés, az érzések mazsolázgatása mindig tettekkel párosul.

A csillagos égen azonban ennél sokkal izgalmasabb fényüzenetet látunk: a Halak kettősének kiemelkedő halacskáját. Az itt randevúzó Uránusz és Vénusz finoman, ám végtelenül határozottan vezet rá a kapcsolataink magasabb szintre emeléséhez vezető útra. Megmutatja a két planéta, milyen keretekben gondolkodtunk eddig és a (látszat)biztonságot elhagyva hogyan, miképpen érkezhetünk meg egy jóval szabadabb – ezáltal felszabadultabb és őszintébb; azaz őszinte – kapcsolódásba, ahol nincsenek már sablonok és nem kell filóznunk, hogy ezt vagy azt kimondhatom-e. Ez az az eset, amikor az egyének erősödő függetlensége mélyíti el és emeli magasba a közöst, a kapcsolatot, hiszen a függőség láncai hullanak le és a megtisztult felek sokkal kerekebb egészet adnak ki, mint a csonkán-torzan kiszolgáltatott, a másikban megváltót látó szülöttek.

Ez a fajta magasabb szintre emelkedés egyben a harmóniát is magával hozza, konkrét árukapcsolás-jelleggel: nem tudja nem magával hozni. Itt már háttérbe kerül (és nem szorul) az ego, mint önös én; itt már az együtt, a közös kincs az igazán fontos; anélkül oldódunk fel az egység-élményben, hogy elvesznénk vagy – ne adj’ isten – alárendelődnénk. Ez az összetartozás-minőség elképesztően erős, felemelő, örömteli, belül csiklandozós, a tavaszhoz igazán passzoló érzéseket ad a héten. A kulcsszavak: öröm, felszabadulás, megtisztulás, együtt.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!