2017. dec 01. 0

Engedd el őt!

A Vénusz péntektől a Nyilas asztrológiai jelében járja égi útját. Mély bölcsesség jelenik meg kapcsolatainkban, egyfajta magasabb, isteni szálakon át való vezettetés segít a társas játékainkban a most következő időszakban. Az alkotó, művészi énünk termékenységében ott munkálkodik a Nagy Egészben való szerves jelenlét tudata: amit létre hozok, amit megálmodok, saját mikrokozmoszomon túl mindenre hatással van, egy élő-lüktető és lélegző a világmindenség, benne magam és teremtett csodáim.

Szombaton a Vénusz a Nyilas Zodiákusában halad, de a Skorpió csillagképbe belépve ekkor éri el annak ollóját, az elengedés minőségeit lehozva. Ez a nap tökéletesen alkalmas méltatlanná vált kapcsolataink, mintáink elengedésére. A klasszikus „szakítunk és istenhozzád” kimondására is jó ez a nap, de ennél jóval mélyebben találjuk meg az elengedés lényegét. Keressük meg, kutassuk föl saját mélységeinkben, lelkünk bugyraiban, mi az, ami miatt és ami által kötődünk a másikhoz, noha tudjuk és érezzük, hogy ez már nem jó. Amikor rábukkanunk erre a rozsdás drótszálra, semmiképpen se hagyjuk kicsúszni kezünkből. Itt jön a Skorpió ollója a képbe: vágjuk el ezt a huzalt. Vágjunk le magunkról minden méltatlanná vált, lehúzó energiájúvá alacsonyult köteléket, még akkor is, ha valaha fényes és szép volt. Emlékezzünk: a karácsonyfa az ünnepkor a csoda maga, január-februárban meg hegyekben áll a kopott és megtépázott fenyő az utcákon.

A ragaszkodásokon tudunk túllépni, amikor már nincs valódi együtt-rezgés az együttlétben. Lehet, hogy drasztikusnak és fájdalmasnak tűnik, de a pillanatnyi trauma után megkönnyebbülés balzsamozza lelkünket és a hamar gyógyuló sebek hegei már csak halvány emlékeztetőül maradnak meg. Ne szűkítsük be az elengedést a nem kívánt társ kiebrudalására, mert szokásokat és kapcsolati mintákat is elengedhetünk most, csak példálózva: féltékenység, játszmázás, érzelmi zsarolás. A Skorpió ollójánál járó Vénusz az ezektől való megszabadulást is kitűnően segíti, éljünk vele.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!