Szombaton áll együtt az Oroszlán cikkelyében haladó Nap a Rák csillagkép Alfa csillagával, a Sertannal (más nevén Acubens), a Rák ollójánál. Az év körén két olló kínálja az elengedés esszenciális működtetését, a Skorpió és a Rák ollója. A Nap az Oroszlán zodiákusában a szeretettel átitatottságot, a világosságra törekvést és belső erőink uralását erősíti cselekvő énünkben. A csillagképi háttérre pillantva láthatjuk meg, hogy szombaton az év egyik legerősebb elengedő napja virrad ránk: ideje összeszedni, mi mindennek intenénk búcsút.

Erősítsük meg annak biztos tudását, hogy az elengedés nem jelent veszteséget: amikor elengedünk, akkor megkönnyebbülünk, olyan dolgokat választunk le magunkról, melyeknek már nincs maradása életünkben. Ha egyszer eltört a lábunk, jól jött a mankó az első, járógipszes időkben, de amikor stabilan tudunk járni, legyünk képesek köszönettel letenni, megértve, hogy már nincs szükség se rá, se az általa keltett illúziókra.

Fontos, hogy szeretettel, acsarkodás és belső feszültség nélkül tudjunk elengedni: ha a csukott ablakon át b@sszuk ki az okafogyottá vált mankót, az senkinek nem jó; a pillanatnyi indulat és a belőle született cselekedet nem ad tartós jó érzést. Emlékezzünk: az Oroszlán stációjában ott a szeretet ereje: tudjunk szeretettel gondolni arra, amit/akit el szeretnénk/akarunk engedni. Nem véletlenül került életünkbe és az általa hozott tanítások, felismerések is kellettek; akkor is, ha azt a jelen pillanatban még nem értjük meg a maga valójában. Szeretettel, de határozottan és erőinket uralva végezzük el az elengedés aktusát. Segíthet, ha leírjuk (kézzel!) egy papírra, minek kívánunk búcsút inteni, majd elégetjük a papírszelet, közben hangosan kimondva, mit engedünk el éppen, segítségül hívva a tűz elem erejét és a kimondott szó végtelen teremtő erővel megáldott mágiáját.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This