Hétfőn válik egzakttá a Rák jelében járó Nap és a Bak zodiákusában ballagó Plútó szembenállása, a hatás gyengülő tendenciában kísér el bennünket a hét második feléig. Ez a kapcsolat az erőről és a mélységek meglátásáról, bejárásáról szól, a mostani napokban leszállhatunk saját alvilágunkba (alvilág nem egyenlő pokol, csak akkor válik azzá, ha azzá tesszük), hogy legmélyebb rétegeinkben merüljünk meg. A merüléshez szükséges erő és bátorság garantált, a Plútó nem az erőtlenségről és tutyimutyiságról híres. Ereje a jóságos sárkányéhoz hasonlatos, akitől az fél csak, ki nem ismeri valós lényét. Erő-sárkányunk értünk van, értünk dolgozik, nem ellenünk. Ideje felismerni, hogy végtelen ereje és tüze azt égeti el, azt perzseli fel, aminek már nincs helye az életünkben; aminek lejárt az ideje, vesszen! – jelszóval cselekszik.

A közhiedelem szerint a radikalizmus rossz, káros dolog. Ideje erről a hitrendszerről is végleg és visszavonhatatlanul lecsatlakozni. Képzeljük el, hogy egy gondosan felépített faházban tartanak fogva. Választhatjuk, hogy a körmünkkel csavarozzuk ki a hatezer-háromszázhúsz hosszú facsavart és pár év után szabadulunk. De dönthetünk amellett is, hogy plútói módon szétverjük a börtönné lett alkotmányt, azonnal, ellentmondást nem tűrő módon és kiszabadulva vidám, meleget és fényt adó máglyát rakunk deszkáiból. Értsük meg, a plútói erő és a gyökeres változások soha nem öncélúan pusztítanak, akkor jelennek meg, ha magunktól nem tudunk megtenni valamit, amiről a lelkünk tudja, hogy meg kéne tenni, de lábunk gyenge és berezeltünk tőle. A rombolás csak az idejét múlt, méltatlanná vált dolgokat pusztítja el, hogy azok romjaiból új, fényes és szép dolgot építsen. A Plútó jobb megértéséhez segít, ha különleges főnixmadárként tekintünk rá.

A Bak Plútó ereje mindig előrelépést hoz el és megoldást ad. A Rákban járó Nappal való kapcsolata miatt az érzelmek, a lelki folyamatok kerülnek előtérbe, elsősorban itt érhetünk el óriási változásokat, ne sajnáljuk a zsebkendőket telesírni. Véget vethetünk méltatlan kapcsolatoknak, felszabadíthatjuk magunkat olyan relációkból, amiktől hátunk meghajlott és csak a teher, a nyűg jut osztályrészül, de gyalog hétköznapokon reménytelennek látszik a menekülés. Az oppozíció fényszöge kiegészülést, kiteljesedést hoz el; a fény, a szeretet bevilágítja a legalsóbb rétegeket is, nincs olyan, amit nem tudnánk rendbe tenni most. Ja, igen: ez az égi fényhíd a mélybe taszítja a kifogásokat is…

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This