Vasárnap éri el a Bika zodiákusában haladó Mars a Kos csillagkép legfényesebb, α csillagát, a Hamalt. Az együttállás kiváltképp a délutáni, kora esti órákban érezteti hatását, ekkor egzakt az erő bolygójának és a Kos fején ragyogó ékkőnek a találkozója. Fontos tudnunk, hogy a Kos feje a Tejútra néz, az Istenek Útjára, a legmagasabb minőségek felé forduló szellemiséget (fej = szellemiség) szimbolizálja. Ez a szellemi minőség hivatott támogatni bennünket a következő „állomásán” kozmikus utunknak, ahol már a Bika csillagképébe érkezünk meg és a biztonság, a stabilitás megteremtése válik fontossá, ehhez azonban a világos, magas szellemiség adja meg az eszmei (fény)alapot.

Szellemi energiáink felszabadulása és a változtatás erejének ébredése egyaránt kísérője az együttállásnak, a Mars aláhúzza, nyomatékosítja és erővel, cselekvésre buzdító lendületességgel tölti meg a fény útjára irányuló tekintetet, megizmosítja a kozmikus magasságokba emelkedő tudatot. Újra érdemes szót ejteni az önként vállalt áldozat fontosságáról, ami áldássá változik – szükségszerűen. Az áldozatvállalásban most az önmagunk lehúzó erői felett aratott győzelem, a saját démonainkon való úrrá levés lehetősége erősödik fel: a Mars – ellentétben a közhiedelemmel – elsősorban a belső, nemesítő küzdelmeket jelöli, azt a harcot, amit önmagunkkal vívunk aggodalmaink, félelmeink, kishitűségünk és visszahúzó energiáink bármely más arca ellen.

A szellemi emelkedés és fényesedés most találkozik az energiák mozgásba lendítésével, a gyorsasággal, a statikus helyzetből kimozdításhoz kakaót kínáló tűzzel. Pezsdülő, élénk, magasra törő erők ébredése jár az együttállás nyomán és ad lökést a felfelé vezető utunkon.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This