+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Az elkövetkező napokban-hetekben két planéta is a múltra irányítja figyelmünket: a Vízöntő zodiákusában járó Mars megérkezik a Vízöntő csillagképébe, mégpedig a múlt felé ömlő tisztító vízbe. A múltból eredő terhek, kötöttségek, lehúzó minőségek azok, amiktől most megszabadulhatunk. Ez a takarítás jelenti a múlt megtisztítását; mert már nem kapaszkodnak belénk érzelmi kampóikkal a  régről hordalékként görgő-hízó minőségek. Az ide beköszönő Mars lendületet és cselekvő, tevékeny erőket ad a munkához, amolyan „gyűrjük föl az ingujjunkat és mindent bele, csináljuk” – jellegű motivációt áraszt, aminek segítségével néha önmagunk számára is meglepő eredményeket érhetünk el. Egészen egyszerűen meghozzuk a határozott, sziklaszilárd döntést, hogy ezeket a régből utánunk nyúló csápokat lefejtjük magunkról, így felszabadulva visszahúzó-visszatartó hatásuktól.

A másik érintett planéta a látszólagos hátráló mozgást végző Vénusz. Ő asztrológiai szempontból a Skorpió jegyében érintett, ám a csillagképek oldaláról vizsgálva láthatjuk, hogy a Szűz futó alakot formázó fényábrájában most fog visszaérkezni a jövőbe érkező lábtól a múltból elrugaszkodó végtaghoz. Újabb, kitűnő lehetőséget kaptunk a Kozmosztól, hogy ellépjünk a múltunk azon részéből, amire már nincs szükségünk. Vegyük észre: nincs szó a múlt megtagadásáról; itt cselekvő, mozgást végző létezőként kecsesen (Vénusz) tovább lépünk. A retrográd mozgás kicsit olyan ebből az aspektusból nézve, mint a javító dolgozat volt az iskolában: esélyt kapunk arra, hogy újra megírjuk, de az eredeti jegyünk a legeslegrosszabb esetben megmarad, azaz veszítenivalónk nincs, kizárólag nyerhetünk. Hát nem csodálatos? Lássuk meg, hogy ez a folyamat egyre erősödő örömérzést és harmóniát hoz, így jelezve, hogy jól dolgozunk, jó irányba haladunk.

A két bolygó felszínesen vizsgálva más-más módon ösztönzi a múlt helyretételét, de valójában egymást erősítik, motiválják, mégpedig a kettejük között meglévő quadrat fényszöggel. Ez a mintázat a megvalósulásra törekszik, az anyag négyese jelenik meg mind az elnevezésében, mind a szimbólumában: ahol ő érintett, ott testesülés és születés történik; a quadrat minősége az elvből, az ideából valódi „teremtményt” hoz létre. Érdemes elraktároznunk ezt az információt agyunk egy szegletébe, mert a hónap hátralévő részében bőségesen részesülünk a Mars és a Vénusz teremtő energiájú együttműködésének áldásos hatásaiból. Zárójeles megjegyzésként álljon itt, hogy a férfi és női energiákkal is tudunk mit kezdeni saját múltunkat illetően.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This