A nyelvtörő cím nem egy eddig ismeretlen Romhányi-töredékből származik; a csütörtöktől keddig érezhető Mars-Plútó quadrat energetikáját próbálja leírni. Ez az öt nap – különösen a vasárnap, amikor egzakt a két bolygó fényszög-kapcsolata – kitűnően alkalmas megvalósítani mindazt, amit már elterveztünk, de túl nagy falatnak gondoltuk: olyannak, amihez egyszer úgy istenigazából össze kéne szedni magunkat. Jó hír, itt az idő! Most aztán nincs puhányság, ha kedvünk szottyan rá, fél kézzel fordítjuk ki sarkaiból a világot.

A Mars asztrológiai értelemben a Mérleg jelében jár, szépségre, harmóniára való törekvésünknek ad erőt és lendületet. Egyfajta reformer időszak a Mérleg Mars, amikor a nem odaillő dolgokat határozottan lecseréljük az összképbe jobban passzoló minőségekkel; erőteljesen, de nem durván. Csillagképi értelemben pedig a Szűz jövőbe érkező lábánál halad a vörös bolygó, így minden cselekvésünket áthatja a jövő fényéért cselekvés energetikája. A jövőbe érkezés mindig egy magasabb minőség, a Mars pedig emelő erővel juttat el oda.

A quadrat túloldalán a Plútó izmosodik a Bak cikkelyében; előrelépést, megoldást adva a legmélyebb mélységekben is és mindezt ellenállhatatlan erővel szolgálva ki. Az előző bekezdésben a Marsnál már esett szó az emelkedésről; a Plútó égi hátterében a Sas csillagkép fénylik, az égbe emelkedés, a szárnyalás erőit hozva le a földi valóságunkba. A két erőbolygó pedig a teremtés, a megvalósulás, a konkrétumokra törekvés fényszögén át kacsolódik össze; amit most kigondolunk, azt meg is valósítjuk, kő kövön nem marad, ha nekiindulunk. Emlékezzünk azonban, ezek az erők mindig az építést, az emelést, a jobbá tevést szolgálják, bármilyen erősek legyenek is, soha nem destruktívak.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This