2018. Júl 31. 0

Erővarázs

Szerdán délután egy egzakt Hold-Plútó quintil ad varázsfényt a földi vándoroknak. A két bolygó összekapcsolódása – a Hold gyors haladása miatt – időben nem túl hosszú, ám hatását tekintve nagyon intenzív és jól hasznosítható. A Hold már a Kos asztrológiai jelében lépdel, lendületet, (lelki) erőt adva, amivel valami újba foghatunk, vagy a meglévő átalakításába vághatunk bele igazi belső inspirációval. Csillagképi értelemben a Halak kettősének visszaúszó halacskájához vezető fonálnál jár a Hold; ez a fonál pedig megmutatja, milyen kötelékek húznak még vissza, avagy tartanak gúzsba kötve. Tisztán és egyértelműen érezzük, mely szálak elengedésének van itt az ideje (emlékezzünk, a múlt pénteki telihold után az immár fogyóban lévő Hold támogatja a szükségtelenné vált dolgok elengedését), hogy tisztábban és szabadabban léphessünk tovább ebbe az új kezdetbe.

A Plútó továbbra is a Bak jelében végzi látszólagos hátráló mozgását, erőt ad a változtatáshoz, a mélyreható, gyökeres átalakításokhoz, amik mindig jó felé terelnek bennünket. Ezek a néha radikális lépések valódi megoldást adnak; a fejlődés, az előrelépés garantált. Ezen túlmenően az igazi emelkedés is, hiszen a Sas csillagképében is jár a Plútó. Az a Plútó, aki egy nagy horderejű lépés küszöbén áll: a Nap útja, az Ekliptika alá merül „pillanatokon belül”, hogy az ő megfontolt tempójához viszonyítsunk. Ez a változás a jelenleg fizikai testben élők számára egyszeri lesz, hacsak nincs valaki megáldva végtelen optimizmussal a várható életkorát illetően. Ez a váltás viszont egy külön mese tárgya lesz.

A Plútó mindent megmozgató, fantasztikus ereje szövetkezik a Holddal a varázslat és mágia fényhídján, a quintilen keresztül. Ez a hatás jóval túlmutat az agyaláson és az elme világán; a működési mechanizmusában ténylegesen ott mocorog a mágia. Előre kitalálhatatlan, a „józan és számításainak” ellentmondó módon érkezik égi támogatás, amivel közelebb kerülhetünk céljainkhoz. A lényeg most is azon van, hogy engedjük bele magunkat bátran a vezettetésbe, nyugodtan fogadjuk el a Kozmosz segítségét, érkezzen bármilyen képben is, mert megérdemeljük, a születésünk okán jár nekünk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!