Csütörtök késő délután pár óráig együtt áll a Mars és a Hold a Bika jelében, a Kos csillagkép testét jelölő csillagokkal a háttérben. Lelki áttüzesültség jellemző a két bolygó találkozójára, amikor könnyel lobbanunk, de mindig érzelmi érintettségben. Tekinthetünk úgy is az energiatalálkozóra, mintha picit megfeszítené a kozmosz belső hangszerünk húrjait: tisztább, magasabb hangok, ezáltal gyönyörködtetőbb dallamok születhetnek, ám óvatosan és körültekintően érdemes pengetnünk. Az óvatosság a húrok kímélésére vonatkozik, a szakadás megelőzősére és az esetlegesen elpattanó húr által okozható sérülések lehetőségének megelőzésére.

Legyünk tudatosak rá, hogy ez az embertársainkban is munkálkodik, nem csupán bennünk. Attól, hogy nem tudatosak rá, még hat rájuk, ugyanúgy, mint a gravitáció: hiába nem veszek róla tudomást, ha a másodikról leejtek egy dinnyét (földi körülmények között), az bizony szétcsattan leérkezve. Vékony pengeélen táncolva kifejezetten nagy eredményeket érhetünk el és képesek vagyunk megtalálni a harmóniát a tűz és a lélek érzékenysége között. A föld elemű Bikában történik a vizes Hold és a tüzes Mars együttállása, megmutatva, hogy álmaink, belső világunk valódi vágyai a megvalósítás erőivel nászra lépve miként tudnak harmóniát és bőséget teremteni. Ez az égi helyzet a lelkesült, teremtő kezdetek erejét is jelöli.

Halvány-libegősen kúszik be a csillagképi háttérből a Kos üzenete: a jó kezdetben benne van az előzőleg megtett út összegzése és a készség az áldozat önként való (vállalandó) meghozatalára. Itt már tudjuk, hogy ha a kezdetek kezdetén megtesszük a felajánlást, az áldozatot belülről fakadó készséggel helyezzük a virtuális oltárra, úgy nem tudunk nem sikeresek lenni, vagy kétszeres tagadás nélkül leírva: csak és kizárólag sikerre tudjuk emelni valódi vágyainkat.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This