Hétfőtől szerdáig – kedden a legerősebben – érezteti hatásait a Vénusz és a Plútó szembenállása. A Vénusz a Rák jelében vándorol, érzelmességet, gondoskodást és erős lelki töltetet csempészve kapcsolati működéseinkbe. Csillagképi hátterében az Ikrek kettősének Castor oldala látható; rámutatva és kiemelve a mulandó minőségeket: mi az, ami nem örök érték, mi az, amiben még ott a „sallang”, amit halhatatlanná, igazi, el nem sorvadó és le nem áldozó csillagúvá lehet emelni. Nem mondom, hogy önmagában ez az égi helyzet nem eredményez megnyíló könnycsatornákat, mert elő-előfordul, hogy a kapcsolatunkkal való foglalatosság, a kettőnket összefűző viszony ízlelgetése, a rajta való merengés olyan mélyről felszakadó érzelmeket szabadít fel, amik szárazon nem tudnak kibukkanni.

Ezzel az érzelmességben úszó Vénusszal szemben ott a Plútó a Bak zodiákusában: a mélységek és végletek, a kő kövön nem maradás ereje egészíti ki és emeli magasabb szintre lelki aspektusaiban is vénuszi működésünket. A Bak megoldást ad, akkor is, ha plútói módon ez gyökeres átalakulást, fordulatot, földrengést hoz. A szembenállás erői mindig kiteljesedést, kiegészülést idéznek meg; ebben az égi helyzetben adódhat, hogy radikális, egyáltalán nem EU-konform módon érkezik a fordulat, ami elsőre kifektet, de idővel csodálatosan a helyére illeszkedve mutatja meg, milyen áldásos módon szolgált bennünket és a kapcsolatot magát egyaránt. Akkor is, ha adott esetben ez egy – szinte magmagyarázhatatlanul előtörő – istenhozzád képében testesül meg. Bízzunk magunkban, bízzunk a vezettetésben és merjünk lépni akkor is, ha nem látjuk a következő követ a lábunk előtt. Attól az még ott van.

Utószó gyanánt álljon itt az az apró adalék, hogy a Plútó csillagképi hátterében a Sas magasba emelkedést, szárnyalást megtestesítő csillagi fénylenek. Ugyan miért akarna egy erő a mélybe taszítani, ha a magasba emelő erők csillagképében van? Legfeljebb saját szemüvegünkön keresztül és időlegesen láthatjuk így, de itt is előkerül a bizalom és a hit, ami átsegít a nehezén. Erőt pedig ad a Plútó bőven, el is bírjuk, nincs mit félni.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This