Szerdán kora délután a Bika jelében haladó Hold sextil fényszög kapcsolatban áll a Halakban vándorló Neptunusszal. Ez a bolygószövetség most – idejét tekintve – rövid, ám ez a pár óra is segít egy kicsit az érzelmi biztonságunk megerősítésében. A Hold még fogyóban, újhold előtt járunk egy nappal, így az érzelmek területén az elengedés, a fogyatkozás energetikája erősödik fel. A Bika jelében mindez a belső stabilitásért, a lelki biztonságért történik; olyan folyamatokra gondoljunk, amik által belső világunkból szeretettel tudjuk elengedni annak alapjait aláásó érzéseinket.

Az inspiráció a stabilizáló munkához a Neptunusztól érkezik, ő legmélyebb érzésvilágunk képviselője, hatását az összegzés, a végső titkok meglátásának jeléből, a Halak zodiákusából sugározza. A Halakhoz mindemellett a befejezés (és ez által az új kezdet lehetősége, mint lelkünkben megbúvó csíraképes mag) minősége is tartozik; segítve bennünket a mély áramlásaink felismerésében és ezáltal az odalent munkálkodó, kimondatlan erők felszínre hozásában, így téve lehetővé az újra és újra lefutott körökből való szabadulást. Ha felismertük az áramlást, már hatalmunkban áll irányítani is, innentől kezdve pedig nem moshatja alá érzelmi biztonságunk partoldalait.

A két bolygó a megértésre és szintézisre mutató sextil fényhídján keresztül működik együtt, fontossá emelve a megértést és az ebből fakadó gondolati, szellemi feldolgozás energiáit. A megértéssel együttműködik az elengedés is a fogyó Hold segítségével, így ez a kora délután kitűnő alkalom egy kis belső takarításra, érzelmi pókhálók lesöprésére és lelkünk sötét(nek hitt) sarkainak felfényesítésére.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This