Vasárnap a Szaturnusz és a Hold szembenállása hoz érdekességeket, legerősebb hatását a délutáni órákban kifejtve. Az amúgy sem túl fürgén vándorló gyűrűs bolygó mozgása már erősen lelassult, most már szinte áll, hiszen nemsokára – a néhány nap „egy helyben toporgást” követően – látszólagosan hátrálni kezd. Teszi mindezt a Nyilas jelében, égi hátterében a Skorpió csillagkép fullánkjával, ami a radikális változás minőségét hordozza. A Szaturnusz miatt ebben a változásban ott a tudás, a kikristályosodott bölcsesség információja, ahogyan az összpontosítás jelentősége is.

A Hold az Ikrek jelében halad, csillagképi hátterében a Bika és a Nimród (Orion) fénylik. A polaritás megélése, a megismerés vágya, lelkünk felfedező, megismerő működése tartozik ide elsődlegesen, ez egészül ki a termékenyítő erőkkel a Bika miatt és a beavatás, a nemes önlegyőzés erejével a Nimród által. Érdeklődésünkben, érzelmi nyitottságunkban ezek az erők munkálkodnak.

A szembenállás kiegészülést ad, a két energia ezen a napon remekül egészíti ki egymást és ad egy magasabb szintű teljességet. Az érzelmek és a tapasztalatok egészülnek ki egymással, és hozzák el a teljesség érzését. Ez egy olyan tánc, ahol a merevség a lágysággal ötvöződve adja meg a EGY-séget, ahol mindkettőnek helye van, mert egymást kiegészítve válik teljessé a kép.

kép: goodwp.com

Pin It on Pinterest

Share This