Brit tudósok megállapították, hogy a galaxis visszafelé olvasva szikszalag.

Ez a tanulság, nem több. Persze ez éppen olyan, mint egy fej hagyma. Kézbe veheted, zsonglőrködhetsz is vele; ám bicskát is ragadhatsz. Akkor pedig ezer és egy rétege hámlik le, könnyeket fakasztva. Ebben hasonlít a nyitó mondatra. Pedig csak elsőre és látszólag profán. A cél ugyanis nem a megbotránkoztatás, annál jóval több.

A kifordítás elgondolkodtat. A megbotránkoztatás alacsony szint, mert öncélú. Az égen keresgélve az Uránuszt tudjuk hozzá párosítani. Hangsúlyozottan békatompor alatti minőségben üzemeltetve. A galaxis és a szikszalag relációjánál nem ez a cél.

A meghökkentés csupán eszköz. Az új, friss, akár forradalmi erejű felismerések megjelenése vezérli. Ez pedig felszabadulást hoz. Gondold végig: egyetlenegy felkelést sem robbantottak ki a nagyobb kontroll, a teljesebb elnyomó uralom vágyától fűtve. Mindig, kivétel nélkül a viszonyok letisztulása és a felszabadulás mozgatta a szálakat. Ez már az Uránusz felső polcos megjelenési formája. Ritka jó energia, kiváltképp napjainkban. De lássuk a „vicc”-ben rejlő tényeket!

A galaxis nagy. Nagyon nagy. Ahogyan a szikszalag elfér a zsebedben, te a galaxiséban még csak egy aprócska morzsafélének se nagyon tűnnél. Most elárulok egy óriási titkot: a csillagászok szerint több is van belőle. Mármint galaxisból, mert a szigetelőszalag számosságáról éppen múlt pénteken győződtem meg a barkácsboltban. A galaxist szokás a végtelennel mérni. Ha kiadnának egy lakhely-elhagyási tilalmat, hogy jelen életed végéig nem hagyhatod el a galaxist, talán nem duzzognál túl soká.

A szikszalag becsületes neve szigetelőszalag. Még akkor is ez áll az anyakönyvi kivonatában, ha soha senki nem hívja így. Legfeljebb a polcokon illetik eredeti elnevezésével. Mire jó? Megvéd. Áramütéstől, például. Azért nem javaslom, hogy beszikszalagozd a kezed, majd így felszerelkezve kezdj felsővezetékes canopy-zásba. Rendeltetésszerű használatáról egyeztess villanyszerelőddel, vagy keress rá a Youtube-on. Minden látszat és könnyű kiismerhetőség ellenére ő is tartogat titkot.

A szikszalag (igen, mindegyik, kivétel nélkül, akár kínai, akár csúcskategóriás nyugatnémet) spirál alakban várja a felhasználót. Így tekerték fel; nem is lehetett volna másképp. Csak nem szoktunk, se te, se én elgondolkodni ezen az alapvető tényen. Mint a galaxis. Látod, máris több a nyitó mondat üres szóviccnél. Ezzel azonban még nincs vége.

A szikszalagot papír- vagy műanyag hengerre tekercselik. Ez soha nem tömör, hanem egy kör. Kör, azaz benne van a teljesség. Ha akarom, Nap-analógia. Teljesség és spirál egyben, ami megvéd. Szigetelő szalag, de nem elszigetel, hanem elsődleges funkciójának ellátásán túl is védelemmel, egyfajta spirituális oltalommal ölel körül. Javaslom, tényleg beszélj egy villanyszerelővel. Garatálom, csodálatos történetek, megúszott-túlélt áramütések tucatját sorolja. Mert gyakran dolgozik szikszalaggal. Ne hidd el, a világ minden kincséért sem. Járj utána. Fogadást azért nem ajánlok, mert azt úriember biztosra nem köti. És bár úriember mivoltom kérdéses, fogadásban tartom a tételt.

Mit üzen tehát galaxis és szikszalag relációja?

Tedd oda a kérdőjelet!

Bármi mögé odakanyaríthatod; az írásjellel együtt uránuszi erőidet is alkalmazod-aktiválod. Eddig érvényes berögződöttségeket oldhatsz fel egy pillanat alatt. Forradalmi rácsodálkozás, feltáruló új világok. Meglátod a régiben az újat. Görgess vissza, ha kell! Mind a „galaxis” szót, mind a szikszalagot, akár eszközként, akár kifejezésként ismerted korábbról. Az Uránusz és a pezsdülés a ki- és megfordítás, az új szemszög. Két, eddig is kipipált, tudott dolognál. És nem csak itt működik: bárhol, bármivel. Mert attitűd kérdése. Ez a varázstükör.

És persze: ér nevetni, sőt – kell és üdvös. A humor úgyszintén a többször hivatkozott planéta égisze alá tartozik. A humor és a nevetés amúgy is az élet alapüzemanyaga; minél több van belőle, annál jobb. Legalábbis ebben a galaxisban, szikszalaggal a zsebedben.

u.i.: a képet ugyan én szerkesztettem, de az eredetijét kaptam, utólag is hálám lebegjen az ismeretlen agytröszt előtt!

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This