Vasárnaptól keddig áll szemben egymással a látszólagosan hátráló Merkúr és a szintén retrográd mozgású Uránusz. Figyelem: a hátrálás nem akadályokat, nehezítést jelent, csupán visszatérést, visszakanyarodást; több munkáért cserébe magasabb szintű megoldást. Soha nem voltam stréber, ezért a „szorgalmi feladat” inkább kifejezésként, mintsem tapasztalatként maradt meg az iskolából. A két planéta farkasszeme a legszebb, legjobb fajta szorgalmik egyike. Asztrológiai értelemben a Merkúr a Skorpió jelében, az Uránusz a Bika cikkelyében tolat, de most nem ez a lényeg. A valódi fényüzenet igazi fénnyel íródott, elolvasásához emeljük fel fejünket és tekintsünk a csillagos égre! A Merkúr a Szűz fényábrájának angyali részén vándorol. A gyakran leírt „általános” angyali minőségek támogatják a megértést; amit eddig nem tudtunk átlátni (a zistennek se’), ahhoz szelíd, lágy, ám végtelenül határozott segítséget kapunk. Ugyanez igaz a kimondandókra is; az angyali Szűzben hátráló Merkúr erőivel kommunikációs nehézségeinket tudjuk legyőzni, még ha erőt is igényel.

Az Uránusz még közel három hónapig retrográd irányba lépdel, közeledve a Kos csillagzatának alfájához, a Hamal csillaghoz. Ő az a bizonyos Tekintet, aki a Tejútra, az Istenek Útjára néz. Egyre tisztábban látjuk, melyik út vezet a szabadsághoz. Ahogy közelít a végtelen kék ég vándora a Hamalhoz, úgy oszlik a köd a független, szabad és méltó irányunk körül. Kérlek, olvasd össze a két bolygó üzenetét! Mindketten hátrálnak, a Merkúr az Angyal felé, az Uránusz a Tejútra néző Tekintet felé. Ez a fényszög ritka jó lehetéségeket ad a jövőbe látni, mégpedig a múlt tükréből. Kimondhatjuk, leírhatjuk vágyainkat, mert most a legtisztábban mutatják meg magukat. A szembenállás (oppozíció) kiegészülés, teljességre törekvés. Ebben a pár napban letisztul a kép. Letisztul, hiszen megkapod a hiányzó mozaikdarabkákat, kiegészül az eddig talán felemás alkotás és a maga pompás valójában gyönyörködhetsz a szabad, álmaidat elhozó útirányban. Emlékezz: akaratod szabad. Ha túl félelmetes, netán hihetetlen, mindig dönthetsz másként. Idézd fel azonban azt is, mekkora árat fizetsz egy-egy olyan döntésedért, amikor nem állsz bele a sorsodba, nem mész a vágyaid után és a biztonsági/kényelmi szempontok szerint választasz. Most végtelenek a lehetőségek, nagy a tét, ideje játékba lépned.

u.i.: november közepén – miután a Merkúr irányt váltott és ismét direktben mozog – újra lesz Merkúr-Uránusz szembenállás, de ott már nem ezek az energiák munkálkodnak ilyen intenzíven.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This