2016. jan 27. 0

Ez volna a tökéletesség?

Itt és most, amikor ezeket a sorokat olvasod, a tökéletesség állapotában vagy. Nem amiatt, hogy éppen ennek a pár sornak szentelsz néhány perc figyelmet. Általánosságban nézve éled meg önnön tökéletességed. Te nem így érzed?160127taj

Akkor is ez a tökéletes, ha torzóként tekintesz az életedre (testedre, kapcsolatodra, stb.). Gondolj bele mélyebben és elemezd, kérlek a „tökéletes” jelző nagyszerűségét és azt, ami kimondatlanul mögötte lapul. A tökéletesség minőségét azáltal érted el, hogy minden gondolatod, érzésed, cselekedeted ide, ebbe az állapotba juttatott. Ha jól érzed magad benne, akkor a Te tökéletesség-képed szép és egészséges. Ha javítanivalókat látsz benne, akkor tudnod kell, hogy a változtatás is benned lakik: amint emeled a szívedben, a lelkedben és az elmédben kavargó minőségeket és a tetteidet is összhangba hozod velük, úgy a tökéletességed is emelkedik és megélheted, amit valójában szeretnél. A benned lakó minőségek és az életed külső minősége mindig harmóniában van, ezért megnyugtató a tudat, hogy mindig, minden perce az életednek tökéletességben zajlik. Finom, ám eltéphetetlen szálak kötik össze a bentet a kinttel, így érdemes nagytakarításba kezdeni, akkor is, ha úgy gondolod, senki nem lát be. Valójában a lelkünk mélyén mindannyian tudjuk, legfeljebb kényelemszeretetből elkerüljük (megpróbáljuk ideig-óráig elkerülni…) ezt az alapvetést. Derékig burjános kiskert ritkán rejt takaros házikót.

Az Univerzumnak a harmónia a fontos, de Neked a megélés szintje is. Ha úgy érzed, lépj egyet a magasabb tökéletességed felé. Hidd el, menni fog. Lépésről lépésre.

kép: all4desktop.com

Szólj hozzá(nk)!