2018. ápr 24. 0

Felfedezni az örömöket

A Vénuszról mostanság sok szó esik: a Fiastyúkban tett látogatását követően szerdától már az Ikrek asztrológiai jelében folytatja égi útját, de még mindig a Bika csillagképében. Az elkövetkező időszakban nyomaték kerül a kapcsolatainkra: az Ikrek kapcsolati jel, a Vénusz pedig kapcsolatbolygó (is). Érdeklődővé, kíváncsivá válunk, a másik megismerésének vágya erősödik; olyan jó ilyenkor leülni, beszélgetni, megélni, mennyi mindent tudunk mondani egymásnak, gondolatokat, érzéseket cserélni, megismeri a másik világát és a sajátunkat megosztani vele. Ez a kinyílás, ez a társaink felé fordulás teljesen természetes és belülről jövő inspiráció; valahogy jólesik a kedves szó, a mosoly, az ölelés.

Az Ikrek Vénusz egyik szépséges megjelenési formája a kísérletezés. Kísérletezés az ízekkel, a színekkel; a bennünk élő művész szárnyainak próbálgatása valójában ez a folyamat. Ha tetszik és ha úgy tetszik, ragadjunk rajzlapot és ceruzát, ecsetet, agyagot, fakanalat: bármit. Alkossunk, csináljunk valamit puszta örömből, a csinálásért magáért, hogy felfedezzük, kipróbáljuk, milyen jó érzés – újra – önfeledt gyermekként játszani az anyaggal. Ez a játék persze a hangokkal, a versbe font szavakkal is érvényes.

Az Ikrek Vénusz lágyan és finoman kézen fogva tud a szerelem kettősségén átvezetni, ahol a polaritásból az EGY-be érkezhetünk meg, a látszólagos kettős kiindulás az EGY-be, az egységbe vezet el. Az út csodálatos felfedezésekkel teli, harmóniát hoz, emelkedést. Igazi jutalomfalatok általi tanulást ad ez a minőség, érdemes a „leckéket” átvennünk, megélnünk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!