A Rák zodiákusában járó Nap kedden éri el az Ikrek csillagkép legfényesebb, Alfa csillagát, a Castort. A csillagos égen a Rák jelének hátterében fénylő Ikrek a két testvér, Castor és Pollux kettősét rajzolja ki, a mulandó és a halhatatlan egymás mellé rendeltségének és a polaritásból az egységbe emelkedésének üzenetét húzva alá. E két minőség vetélkedhet ugyan egymással, ám ez a fejlődést szolgálja, nem egymás vesztére tör.

A Nap szimbolizálja cselekvő énünket, így ez az együttállás segít felismerni a bennünk lakó mulandó minőségeket, hogy a felismerés által egyben a meghaladásuk felé is megtehessük a lépéseket. Fontos hangsúlyt helyezni arra, hogy a felismerés nem elutasítást jelent; hanem tudatosulást, a tudás pedig szabadságot ad. Az Ikrek csillagképe egyben a magasabb világokra nyitott kapu, Napkapu, amin központi csillagunk áthalad és rajta keresztül érkezik meg a magas tudás az Istenek Útjáról, a Tejútról is.

Ezt az igen magas minőségű pontot ragyogja most be a világosság az égen, segítve a bennünk élő halandó felismerésében, hogy közelebb kerülhessünk az örök, a mulandón túli világokhoz. A polaritáson túl pedig a magasabb egység, az isteni EGY letisztult, szintézist megtestesítő csillagképe fénylik, az Egyszarvú képében (Monoceros).

Pin It on Pinterest

Share This