2018. márc 23. 0

Feloldozó retrográd Merkúr

A Merkúr szombattól kezdi el látszólagos hátráló útját, mely egészen április közepéig tart. A következő hetekben egészen a Kos asztrológiai jelének elejére somfordál vissza a megértés és megértetés planétája. Az elkövetkező bő négy hét jobbnál jobb lehetőségeket kínál társaink valódi és mély megértésére, a tiszta kommunikáció gyakorlására. Él persze egy közhiedelem a retrográd Merkúrról, ami közlekedési nehézségeket, egymás mellett való elbeszélést vizionál, ám ezzel nem érdemes foglalkoznunk, fölösleges energiát adni az ilyen vélekedéseknek, ahogyan a számunkra irreleváns és érdektelen dolgokról való szócséplés is zsákutca.

A külső, asztrológiai hagymahéjat lehántva ott látjuk a Kos cikkelyének üzenetét: mi az, amit ki kell mondanom, meg kell értenem, át kell gondolnom, hogy sikeresen kezdhessek új időszámítást; milyen eszmeiségért érdemes visszamennem, ami által jobb és fényesebb új időszakot indíthatok? Nagyon-nagyon érdekes kérdések, tanító és beavató élményt kínáló válaszokkal, szenteljünk időt a rajtuk való merengésen, engedjük a bevillanásokat, sugallatokat megérkezni.

A csillagok világába tekintve a Halak fényábráját pillantjuk meg a Merkúr égi hátterében; a most kezdődő kozmikus tolatás végig a visszaúszó halacska fonalán történik. Ez a fonal azt mutatja meg, kihez avagy mihez kötjük magunkat. Nézzük meg, milyen kötelékek tartanak gúzsban és vegyük észre, melyekhez ragaszkodunk mi magunk, akár tudatosan, akár tudattalanul, félelemből. Értsük meg, ismerjük fel, majd legyünk bátrak és merjük kimondani, ha mást nem magunknak! Ezt az égi húrt nem véletlenül pendíti meg mostanság annyi égi vándor, vegyük észre azt is, dolgunk van a kapcsolataink rendezésével, az idejét múlt, kiérdemesült relációk elengedésével. Újabb remek esélyt kaptunk ennek végiggondolására, időnk bőven van, éljünk hát vele!

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!