Szerdán (kora) reggel áll egymással egzakt módon szemben a Szűz jelében járó Nap és a Halak cikkelyében lépdelő Hold. Igen, ismét megtett egy kört égi kísérőnk és máris itt egy újabb telihold. Ha rendelkezne zászlóval, arra a következő hármas jelszó is kerülhetne: tisztán, szabadon, lélekből. Nem rossz, ugye? Elemezzük ki a telihold égi jellemzőit! A Nap a Szűzben a rendre, mégpedig alapvetően az időbeli rendre irányítja figyelmünket: mikor minek jött el a rendelt és szentelt ideje. Tudnom kell, mikor induljak el és mikor mondjak megálljt. Vessek vagy arassak? A választ magas minőségben szállítja központi csillagunk jelen energetikája. Csillagképi értelemben az Oroszlán ekliptikai (azaz a Nap útján lévő) és a Szextáns ekvatoriális (égi egyenlítői) fényábrája érintett. Uralkodás, rálátás és fénnyel való nemzés-teremtés jelenik meg vezérlő elvként, mindez magas sugallatokkal egészül ki: az égi vezettetés információjával. Kétségek nélkül, azaz teljes bizonyossággal éled meg, hogy nem vagy egyedül, hogy benned az eszköz, ami megmutatja az utat és az irányt – mégpedig a csillagok fényéből. Ezt tudja a Szextáns – ha még nem említettem volna – rendkívül ragyogó a mintázata.

Szemközt a Hold a Halakban mély érzelmeket mozdít meg. Vizes bolygó vizes jelben, szóval ne számíts száraz, Franz Kafka hivatalnok-ábrázolásaira hajazó unalomra. Igen, a hullámzás természetes velejárója a szerda reggelnek, de ez így jó. Tudatosítsd: akinél nem öltenek testet, a felszín tán rezzenetlen, de a mélyben fortyogó ösztönök-indulatok-elfojtások vulkáni erővel, kiszelepeletlen kukta romboló-robbanó intenzitásával követelik előbb vagy utóbb a teret. Jobb „elébe menni,” és „sima” hullámzás formájában megélni érzéseidet és érzelmeidet egyaránt. Halak Hold: érzelmi leltár készítése, összegzés, a merülésből fakadó tanulságok meglátása-levonása emblematikusan tartozik hozzá. A csillagos égre tekintve a Vízöntő jövőbe ömlő vizének csobogását hallhatjuk, már ha a fénynek hangja is van. Nem mellesleg: a Pegasus, a Táltos Paripa is a Hold hátterében vágtázik, elhozva a csodát, azaz a varázseszközöket, amik a földi szülöttet útja során segítik és megoldást adnak bármely nehéz élethelyzetben. Összeolvasva a képet: a tisztulás a jövődet szolgálja. Tudod, mikor érdemes lépned. Érzed, hogy milyen szálak elvarrásának érkezett el az ideje. Olyan, mintha gyengéden, ugyanakkor határozottan vezetnének kézen fogva. Szabad vagy, de a segítő kéz megóv minden, általad akár nem is észlelt veszélytől.

Van ám egy díszvendége is a teliholdnak, ez pedig a Bika asztrológiai jelében látszólagosan hátráló Uránusz. A Nappal trigon, a Holddal sextil fényszögön keresztül kapcsolódik, mégpedig – mindkét égitest esetében – egzakt módon. Hoppá. Képzeld el, hogy megnyered a lottó ötöst. Pukkan a pezsgő, sárgul a föld, majd a nyeremény átvételekor az Szerencsejáték Zrt. szigorúan titkos irodájában hívják fel a figyelmedet, hogy a néhány száz millió forintos ötös mellé még a joker is a tiéd, további tízmilliókkal gyarapítva számládat. Itt éled meg, hogy az öröm és az eufória fokozható. Eleve is fantasztikusan érezted magad, de kaptál egy nem akármilyen ráadást. Hasonlóan ékesíti a telihold erőit a retrográd Uránusz. Nem csak plusz tisztító és szabadító erőt plántál, de a zsenialitás információjával is átitatja ezt az égi helyzetet. Emlékezz: a Bika cikkelyében jár, így termékenyen, azaz a fizikai sík valóságában fogható-tapasztalható a tisztítás eredménye. Alapvetően lélekből fakadó hatások támogatják a valóságra áhítozó és azt el is érő szikrákat. Nem rossz, nem rossz. Ha későn kelő típus vagy, tégy kivételt és állítsd be a vekkert, mert szerdán igazán megéri korán kelni. Az arany garantált.

kép: www.wallpaperflare.com

Pin It on Pinterest

Share This