2018. nov 09. 0

Felszabadulás és megkönnyebbülés

November utolsó hetéig a Skorpió csillagkép ollójánál jár a Jupiter. Vele mostanság gyakrabban foglalkozunk, nemrég érkezett meg a Nyilas asztrológiai jelébe és ezzel egy időben az elengedés egyik, ha nem a legjobb pontjához. A Skorpió ollójáról azt tartották a régiek, hogy elvágja az élet fonalát. Természetesen ezt nem hétköznapi értelemben kell vennünk, de ez az égi helyzet segít bizonyos minőségeinknek végleg és megváltoztathatatlanul véget vetni. Talán kicsit durvának hat, de innen nézve a boldogtalan énünknek meg kell halni, hogy a boldog megszülethessen, a szűkölködő énünk pusztulása kell, hogy a hamvakból f(F)őnixként támadhasson fel és kelhessen életre a bőségben létező énünk. Vannak dolgok, amik szimultán nem mennek, vagy ha igen, akkor hasadásos tüneteket produkálnak és nemigen tudunk kiegyensúlyozottan létezni a bőrünkben.

A Skorpió ollójánál járó Jupiter energetikáját végtelenül sokféleképpen aknázhatjuk ki. Elképzelhető, hogy él bennünk olyan „tudás”, amit egy kedves és nyilvánvalóan jó szándékú ismerősünk ültetett el bennünk, egy olyan hamis ismeret, ami kristálytisztán elmondja, miért nem lehet megtenni, amire vágyunk. Van olyan tudás szellemi tárhely-foglaló, ami ellenünk dolgozik, mert elbizonytalanít, aláássa önbecsülésünket, kezdeményező készségünket, stb. Az ilyen ballasztoktól tudunk az elkövetkező napokban tudatosan és végleg megszabadulni, mert ezek már réges-régen korlátok, amikre semmi szükségünk nincs. Minden meggyőződés, hitrendszer, akár erkölcsi-vallási típusú korlátozó, dogmatikus minőség, ami megérett a nyisszantásra, most könnyedén magunk mögött hagyható a levágásuk tudatos elhatározásával és megtételével.

A Jupiter a szeretet bölcsességének bolygója, ezzel a valódi, tiszta szeretettel segíti a Földön élő fénygyermekeit, hogy könnyebben és gyorsabban járhassák útjukat. Ennek egyik eszköze, hogy elengedjük az alacsony szintű jupiteri minőségeinket is (pl.: igazságtalanság, törvénytelenség, erkölcstelenség, hitszegés, stb.). Tekintsük az elkövetkező napokat hasonlatosnak, mint a közjogi amnesztiás időszakokat, amikor például büntetőjogi felelősségre vonás nélkül szolgáltathatunk be illegálisan tartott fegyvereket vagy hozhatunk haza külföldön parkoltatott mosott pénzt. A Jupiter ezzel a türelemmel és jóindulatú elnézéssel segít megszabadulnunk a lelkünket nyomó szellemi hordalékoktól, hogy felszabadulva már egyenes háttal, igazi tanítói, bölcs minőségben léphessünk tovább.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!