2018. jan 27. 0

Felvállalni, beleállni, örülni

Vasárnap késő délután, kora este áll együtt a Hold és az Orion csillagkép legfényesebb, Alfa csillaga, a Betelgesue. Ez a pár óra elsősorban lelki síkon nyújthat segítséget, mégpedig abban, hogy vajon felvállaljuk-e magunkat, beleállunk-e saját életünkbe, sorsunkba? A Betelgeuse Nimród válla, hozzá tartozik a felvállalás, így a vállalások és a (hit)vallás is. Sokadszor is visszaköszön édes anyanyelvünk szómágiája, mi minden fakad egyazon tőről. Érdekes mellékszál, de akinek sokszor és gyakran fáj a dereka (és nem rakodómunkás, vagy egyéb kemény fizikai terhelésnek teszi ki magát nap nap után), az bizton tudhatja, hogy dolga van ezen az életterületen.

A Hold növő fázisában a gazdagodást, a gyarapodást erősíti. Nézzük meg, miként válnánk többé, ha igenis kihúznánk a derekunkat, ha mernénk igent mondani, amikor a szívünk azt diktálja és nemet ellenkező esetben. Játsszunk el az érzéssel, önmagunk felvállalása – úgy és olyannak, akik és amilyenek itt és most vagyunk – miképpen erősítené életünket, hogyan gyógyítaná lelkünket? Amikor készek vagyunk felvállalni önmagunkat, abban a pillanatban valljuk, hogy saját életünket éljük, azaz hitvallást teszünk önmagunk mellet: kinyilatkoztatjuk, hogy önazonosan járjuk utunkat és hiszünk és bízunk magunkban.

A hét vége, a vasárnapi Hold-Betelgeuse találkozó a felvállalás fontosságára mutat rá, innen pedig már csak egy lépés erőink uralása, kézben tartása. Ezen az úton járva egyre kevésbé leszünk szétesettek, egyre jobban tudjuk, mi a fontos, mi a valójában fontos és melyik ösvény visz előre, melyik díszes zsákutca, avagy sűrű erdőbe vezető csapás. Nimród volt a hagyomány szerint az első koronázott király, ő az őskirály archetípusa. Saját mikrokozmoszunkban pont ezt az uralkodói minőséget tudjuk erősíteni a növő Hold erejével, érzelmi, lelki szinten átitatni magunkat, hogy igenis élhetünk fájós derék és tévelygés nélkül és az élet tényleg lehet örömteli tapasztalások sorozata, csak ahhoz az kell, hogy mások elvárásai helyett bizony a sajátunkat éljük.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!