2018. dec 11. 0

Fény és elengedés

A nemrég direkt irányba fordult Merkúr szerdáról csütörtökre virradóan éri el a Nyilas asztrológiai jelét, egyidejűleg a Skorpió csillagképét, annak is az ollóját. Mindkét helyen járt nemrég, ám mostani elhaladása egy kicsit hasonlatos ahhoz, amikor mostani tudásunkkal és bölcsességünkkel térünk vissza tizenéves korunk ikonikus helyszíneire. Emlékszünk rá, de valahogy másképpen látjuk ugyanazt a padot és a híd ívét, a ránk rakódott évek tapasztalata színeket és árnyalatokat finomít. Hermész planétája most fokozottabban árasztja energiáit, még jobban tudunk másokat megérteni, és megértetni magunkat; finomabb és tisztább a kommunikációnk és a gondolatiságunk egyaránt.

Jó tudnunk, hogy már bennünk van a méltó megoldásokhoz szükséges tudás, szellemünk ennek birtokában működik. A Merkúr retrográd mozgása során visszamentünk azért a töltetért, amivel egy szebb jövőt rajzolhatunk magunknak és szeretetteinknek – az egész világnak. A Kozmosszal összhangban, a Nagy Rendszer élő, lüktető részeként, az Egész tudatában működünk, itt nincs elszigeteltség-érzés és az a bizonyos „homokszem vagyok a gépezetben” – effektus. Valahogy érezzük, tudjuk, hogy minden – istenien – jól megy, jól működik és ennek mi is aktív, cselekvő részesei vagyunk.

Immár tisztán látjuk, hogy mi maradt a többedik rostálás után. Szét tudjuk választani az aranyat kavicsoktól, az értéket a sallangtól. A Merkúr a hét végéig tartózkodik a Skorpió csillagkép ollójánál, ezek a napok kiváltképpen alkalmasak a nem kívánatos ballaszt, az eszmei sz@r salak radikális, azonnali és visszavonhatatlan elengedésére. Pörgessük végig, milyen gondolatok, hiedelmek húznak le, mik azok, amik gátolják, hogy méltó életet éljünk. Amikor megvannak, akkor egészen egyszerűen vágjuk el életük fonalát, miként az a bizonyos olló teszi a csillagos égen és helyezzük befejezett múlt időbe őket, hogy többé csupán emlékek legyenek, a jelenünkre és jövőnkre való ráhatás legcsekélyebb mértéke nélkül.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!