2018. febr 13. 0

Fény és tűz

Szerdán egzakt a Nyilas asztrológiai jelében kocogó Mars és a Vízöntő cikkelyében sürgölődő Merkúr quintil fényszöge. Fényes gondolatok, szikrák és sugallatok tömkelege érkezhet ezen a napon, praktikus papírt és tollat magunknál tartani, hogy lejegyezhessük őket azon melegében. A Mars csillagképi értelemben a Skorpióban halad, nemrég hagyta el annak legfényesebb, alfa csillagát, a vöröslő-csodás Antarest, most az égi ízeltlábú testén halad. Fontos tudnunk, hogy eközben a Tejútra, az Istenek Útjára lépett, így a legmagasabb minőségekkel rezdül egy hangszínben, túl ezen pedig a gyógyító és beavató Kígyótartó csillagképébe is megérkezett. Ez már önmagában is több a nagyszerűnél (a zárójelet az indokolja, hogy leírjam: az asztrozófus egyik legkellemesebb „gondja”, hogy igen gyakran kerül fokozhatatlan jelzőket igénylő helyzetbe, amikor az egyébként mérhetetlenül kifejező nyelvünk is kevésnek bizonyul…), de ez még nem a crescendo. Ahhoz ugyanis érdemes körüljárnunk a Merkúrhoz fűződő mágikus kapcsolatát.

Mágikus bizony, hiszen a quintil az érzékszerveken túli érzékelés, a varázslat, az éteri finomságok fényhídja. A Merkúr közelít a Naphoz, nemsokára, a hétvégére utol is éri, hogy együtt álljanak egy kicsit. Az állatöv tortáján túlra tekintve láthatjuk, ő is a Vízöntő csillagképének múltat pucoló vizében mártózik, segítve a múlttal kapcsolatos eszméink, gondolataink tisztítását, erősíti a múlttisztító irányultságú kommunikációs folyamatainkat. Emlékezzünk, a Merkúr „egyébként” a beavatás planétája, ahol ő tartózkodik, ott érkeznek a beavató élmények, felismerések, így a múlt takarítása az optikai felületoptimalizáláson túl revelációs erejű rádöbbenéseket is elénk pakol.

Játsszuk végig: a Mars beavató és gyógyító csillagképi köntösben jár varázstáncot a beavató Merkúrral, ebből csak egészen ragyogó dolgok születhetnek, nem tud nem így történni; ez egy kicsit „szükségszerűség”, van jó értelemben is ilyen erővonal. A mögéérzékelési képességünk finomodása hozza magával a könnyedséget, amikor izzadságszag nélkül tudunk bravúrtáncot járni és így, önfeledt forgásban szinte észrevétlen tisztítani a múltat, hogy a jövőbe már ezzel a tánclépéssel érkezzünk meg.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!