2018. feb 16. 0

Fényes-lelkes teremtés

Szombaton egzakt a Nyilas asztrológiai jelében haladó Mars és a Halak szeletében időző Neptunusz quadrat fényszöge. Ez a kapcsolat a teremtésről, a létrehozásról szól; a quadrat mindig a megvalósítás erőit idézi meg. A két bolygó mostani együttműködésébe a Neptunusz viszi a mélynél is mélyebb lelki inspirációt, az elmerülés, az érzelemvilágunk legaljába való lemerülés energetikáját; ezzel az érintettséggel szövi át a konkrétumokra törő erővonalakat.

A Mars a bölcs, tanító Nyilas zodiákusában a bölcsesség, a valódi tudás erőit hívja és adja segítségül félelmeink, önnön visszahúzó erőink feletti győzelmünkhöz. A nemesedés útja egyben tanulást, mégpedig magasabb értelmezésű tanulást hoz magával. Nem elhanyagolható, hogy a Tejúton lépdel, a legmagasabb, isteni erőket hozva le, ráadásként a Kígyótartó gyógyító-beavató csillagképén is keresztülvezet útjának jelenlegi szakasza. Segít kézben tartani, uralni energiáinkat; olyan, mint amikor megszerezzük, visszaszerezzük az irányítást legfőbb erőforrásunk, saját életünk és sorsunk felett. Eközben persze gazdagon szállítja a rácsodálkozásokat, a beavató erejű felismeréseket is.

Kettejük szövetségének gyümölcse a (mély) lelki indíttatású tenni akarás, a cselekvés belső „kényszere”. Ez a szó valójában nem alkalmas pontosan leírni a belső folyamatot, hiszen a szó köznapi értelmében semmi, de semmi kényszeres nincs benne, „csupán” ellenállhatatlan késztetés megszülni, megalkotni, ami odabent ficereg; kitenni a napvilágra, megmutatni a környezetnek. A quadrat alkotást inspiráló ereje támogatja azt is, hogy belső elhatározásokat hozzunk meg, segítő és emelő saját szabályokat írjunk, amikben ott a korábbi tapasztalatok minden bölcsessége és a magas tudás fénye egyaránt. Ez is testet öltő, kézzel fogható teremtés, még ha a „terméke” odabent, a tudatunkban, a lelkünkben él „csak”.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!