Jó önként újat dobni.

Célszerű nem meg várni, míg a nyakadba szakad.

A jó hír: minden egyes hónapban megnyílik a lehetőség kapuja. Most is.

Újhold. Ő a megújulás talán leginkább közismert égi eseménye. Újholdnak Nap és Hold egzakt együttállását nevezzük. Változó, bizonytalanságokkal tarkított világunkban maga a Kozmosz kínálja a nyugodt tervezhetőséget. Az égi folyamatok előre láthatóak és nem befolyásolhatóak közízléstől, politikai, gazdasági széljárástól. Rendszeressége – és persze látványa – miatt a teli- és az újhold kiemelt helyen szerepel. Róluk az is tud, aki amúgy sose néz az égre, csak ha csíkot húzva zúg el felette a fapados. Vagy a Gripen.

Bak újhold. Ő közeleg. A pontos ideje: 2023. december 23. 11 óra 16 perc. A Nap útjára, az ekliptikára vetített koordinátái pedig: Bak 1 fok 32 perc. Eddig a (száraz) tényadatok, bár már itt is nyakon csíphetsz némi izgalmat. Igen, alig másfél nappal a Fény megszületése, azaz a téli napforduló (ekkor érkezett meg központi csillagunk, a Nap a Bak asztrológiai jelébe) után máris egy újhold. Kétszeres frissítő, új utakra állító mintázat. Ez az út azonban széles, fényes és felefelé kínálkozik. Lássuk, miért írom ezt ilyen határozottan:

A következetesség erejével újulj meg. Azaz: hagyd magad mögött a struktúrák bálványozását. Minősített esetek:

Idejét múlt.

Ami régen megtámasztott, ma már bekorlátoz.

Fullasztó.

Egyenes gerinccel is élheted mindennapjaidat – rugalmasan. A Bak cikkelyének üzenete tiszta és világos; bárki által könnyen átlátható. Az állhatatosság ereje űzi el mindazt, ami korábban elválasztott vágyott céljaidtól. Így működik, így támogat – ezen a szinten – a Nap-Hold találkozó. Megoldás, fejlődés, a hétköznapok világában megélt emelkedés. Ezt kínálja fel.

Ragyogó, szép és jó, de nem állhatunk meg – éppen itt. Mert a végtelen kéklő égbolt tündöklő csillagainak világa egy egészen másfajta képet mutat. Nem ütközik az eddigiekkel, de jóval magasabb polcon trónol. Íme:

A mindig célba találó nyílvessző. Ő a kulcs-szimbólum, ha szeretnénk az újhold legmagasabb szintjét kibontani. Nap és Hold a Nyilas csillagképének harmadik legfényesebb, gamma csillagánál fogja kézen egymást. Ez a Nyíl hegye, neve pedig: Al Nasl. Tűpontosan a Skorpió szívére irányul. Igen, az egész varázslatos ég talán legszebb energiájú csillagát veszi célba, a méltán nagy hírű és népszerű Antarest. Hegyes nyíl létére mégse akarja bántani. Sőt.

Nincs ölés és vérontás; a vendetta-mutató a nullán nyugszik.

Szeretet mindenek felett.

Szeretet elvárások nélkül.

Szeretet, amikor nincs se szűrő- se feltételrendszere. Igen, ez még akkor is létező minőség, ha manapság az őszi búzánál is többet csépelik.

Hogyan újulhatsz meg? Ha képes vagy igazán szeretni. Kifelé, befelé egyaránt. Mielőtt azonban tovább mennénk, tudj róla: nem kell mindig, mindenkit, minden egyes élethelyzetben rózsaszín szirupos, émelyítő módon, görcsösen megpróbálnod bebugyolálni a szeretetedbe. Mert a szeretet, mondjon bárki bármit, képes többféle módon jelentkezni. Nem véletlenül nem a Himalája egyik fennsíkján tornyosuló kolostorba inkarnálódtál. Ha mégis, akkor igenis, kutya kötelességed mindenkit feltételek nélkül szeretned és kész. Vissza az imamalmokhoz! A többiek számára jó hírrel szolgálhatok:

A mogyorókrémet tömény, édes ízéért szeresd.

Kedvenc énekesedet egyedi hangjáért, remek színpadi kiállásért és csodás előadásmódjáért.

Legkedvesebb könyveidet a bennük lapuló történetek, karakterek, a cselekmény izgalma, megkapó mozzanatai miatt szeresd.

Nem kell erőltetni, hogy antaresi magasságokkal fordulj olyan minőségek felé, amiket szeretsz, de másképp. Igen, ha szeretnéd, kimondhatjuk: érdekből. Az öblös üvegből nem kanalaznád megállíthatatlanul a mogyorókrémet (direkt nem írom, hogy a Nutellát), ha annak hamuíze lenne. Ha karcokat vésne az üvegbe az énekművész hangja, nem erőltetnéd a lejátszási listád elejére (és mindenhová). Ennyi talán elég is, hogy lásd és kétségek nélkül megértsd: szerethetsz azért is, mert valaki, vagy valami jó, kellemes és kedves. Hidd el, vagy olyan kifinomult, hogy különbséget tudj tenni, mikor, melyik szeretet-minőséggel akad dolgod.

Az Antares, amire a Nyilas nyila mutat, a vegytiszta szeretet jelölője. Valódi megújulásodba ezt vidd bele. Persze itt is ellenpontozhatunk. Gondold csak végig: ha koromfekete, sötét gyűlöletet dédelgetsz a szívedben, az vajon hogyan segít megújulni? Biztos arra vágysz – mindannak tükrében is, amit eddig megbeszéltünk?

Legyen célod! A régebbi Főnixébresztő workshopok egyik visszatérő tanulsága volt, hogy sokan cél nélkül élnek. Legalábbis azt hiszik. Nem baj. Azért nem, mert ha éppen nincs célod, akkor máris megvan az első célod. Tűzd ki – jó vastag, erős tűvel -, hogy találd meg a célodat, találj rá arra a célminőségre, ami a tiéd. Legyen ez az első lépés, az első cél. Az égi mozgások összefüggésében ritka erős támogatást, hátszelet kapsz hozzá.

Napforduló, születő Fény, majd kisvártatva egy újhold. Csodás. Vezessen a fény. Mint egy lámpás, vagy egy világítótorony. A szív szeretetet jelöl, ezt tisztáztuk. Minden szeretet – kivétel nélkül – tüzes minőség. A megcélzott magas szeretet, a Skorpió szívének minőségével oszlass sötétséget és űzz messzire magányt, hideget, félelmet. Ehhez nem kellenek eszközök, mindössze a szándékod. Még tudás se; amennyi mégis, annyit már elolvastál róla. Nincs végső, nagy titok, amit csak a beavatottak legszűkebb köre élvezhet.

Emlékezz: ugyanaz a csillagos égbolt fényeskedik a koldus és a király fölött is. Nincsenek külön égitestek, csillagképek és fényszögek a „kiváltságosok” számára. Ami eddig nem ment, az lehet, hogy most beindul. Megeshet, finomítasz, módosítasz rajta itt-ott, de a fordulat és az azt követő újítás-újulás ereje nem sétál, nem sétálhat el csak úgy amellett, amiben valóban vágysz új útra lépni. Közel az indulás.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This