Bátor, de helyénvaló szóhasználattal: berobbant a nyár. Maximalizmus, mindenből a legjobbat és a legtöbbet – ez a forró évszak spirituális üzenete. Ízleld meg: mennyivel jobban esik erre hangolódnod, mint „merjünk kicsinek lenni” és „szerényen lapuljunk, mint fűbe pottyant ürülék.” Hétfő hajnalban tokostól rúgta ránk az ajtót a Rákba lépő Nap. Na jó, ez mondjuk így túlzás; ellenkezik a Rákság jellemzőivel, de a tény attól még valós: a hét legelső napjának reggelétől datáljuk a valódi, közbeszédben „csillagászati” nyarat. Ez azért is komikus, mert a jelzőzés hóbortosságot próbál ráragasztani.

Figyeld meg, hogy a csillagászati nyár kifejezés olyan elrugaszkodott, mint az ugyanilyen minősítésű fizetés. Nehéz elhinni. Pedig ez a valódi évszakváltás, nem a június 1. nulla óra nulla perc. Az is korszakváltás, de én a „naptári nyár” definíciót párosítom hozzá, ami hidegen tényszerű, de nem akarja átadni az égre írt információ hatalmát. Mert ez az egyik kulcs: az erő és a hatalom. Nem kifelé, nagyon nem. A lencsemágiával mindkettőért öles lépéseket tehettél a test-lélek-szellem szintjén. A nyár első hónapja érzelmességet is tartogat, de most sok-sok fényt tudsz áramoltatni lelkivilágodba. Ezért is olyan csodás a Rák Nap energiája.

A maximalizmus hírből sem ismeri a spórolást és a kuporgatást. A kozmikus mozgások esetében éppen ezért soha nem találkozol óvatos félmegoldásokkal, puhatolózás után kialkudott békanyelős kompromisszumokkal. Olyan jó megélni, hogy valahol, ami mindenki számára elérhető (hiszen az égbolt mindenki felett ragyog), ilyen vegytisztán látszódik a való(ság) értékrend(je). Így esett, hogy az éppen csak elkezdődött nyár legelején magas hangot ütött meg a kozmikus karmester. Ennek jelére fordult retrográdba a Jupiter. Életedre gyakorolt hatása túlbecsülhetetlen. A linkelt írásban ugyan nem esik róla szó, de a planéta sajátja a kiáradás, mint bőség-energia is. A következő hónapok tálcán kínálják a bőség és a jómód, mint gálánsan jupiteri minőség benned – eddig – élő gátjának tisztítását. Egyszerűsítve: megérted és elpucolod az útból mindazt, ami megakadályozza, hogy olyan színvonalú életet élj, amilyenre valójában vágysz. Nem ad jachtot, ha csak üres nyálcsorgással nézel rá, de korlátokat nem ismer. Éppen ezért jó, ha tisztázod, mik is azok a bizonyos, számos alkalommal felemlegetett tiszta, őszinte és saját álmaid, vágyaid.

Ha netán kétségeid lennének (emlékezz a magyar szómágiára, alapfok, első óra: kétség, azaz KÉT-SÉG, választ el az egységtől, mint EGY-SÉG), úgy a szintén hátrálásba kezdő Neptunusz segít. Bár két külön történet szól kettejükről, a szálak összeérnek. Mindketten, társulva uralják a Halak zodiákusát. Ott találsz rá ezekre a mély, létező gyökerekkel kötődő és életnedveket kapó vágyaidra. Ideje tenni is értük, miután leporoltad, iszapmentesítetted őket. A mikéntek egyénfüggőek, de a benned pendülő húrok kétségek nélkül mutatják meg a jó irányt és a téged szolgáló eszközt.

Egy teliholdról soha, semmilyen körülmények között nem írhatom le, hogy „futottak még.” Egyazon napon köszöntött ránk a kikerekedő sajthold ragyogó telihold és a direkt irányba forduló Merkúr. A szeretettel átitatott belső bölcsesség szólamok helyett magocskákat hintett benned. Észrevétlen növekszik és szökken szárba, hogy magasabb minőségű élethez segítsen. Talán aprónak tűnő lépéseket kínál az úton, de a leghosszabb túrát is lépésről lépsésre teljesíted.

Apropó, lépés: a forduló Merkúr éppen erre ösztönöz. Oly’ sok belső munka, szintetizálás és megértés után eléd tolja a vörös szőnyeget, ami a felfelé vezető, széles márványlépcső közepén vár rád. Sok fejcsóválást nem igényel, egyszerűen csak lépj. Kioldódó döntésiszony, pillanat alatt tovaröppenő régi rossz hezitálás – köszi, Merkúr! Ja, ha még nem mondtam volna: a turbóhét érted dolgozó változásokban bővelkedett.        

A sok-sok, fejkapkodást érdemlő égi történés közben még egy „offtopic” írás is született. Végre elmesélhettem neked, miért is tegezlek. A hét végére pedig az Oroszlán jelébe lépő Vénusz története kínálta magát. Talán korábban még nem létezett a szeretetmaximalizálás, mint egybeírt szó. Mostantól a szótár szerves része, ez az égi állás kiérdemli. Ha nem a harmónia, a szépség és a szerelem bolygójáról értekeznék, mondhatnám, hogy kiköveteli. Segítségével nyílik meg (vagy még tágasabbra) szíved és áramoltatod ezt az energiát emberi kapcsolataidba. Olyan mély átalakító erővel bír, ami nem hagy hidegen senkit környezetben. Vedd észre: másképp fognak rád tekinteni.

Erős nyárkezdés után lássuk, mit hoz az előttünk álló hét! A mindennapokban busás hasznot kínál a Mars és a Szaturnusz szembenállása. Olyan erőket szabadít fel benned, amik gordiuszi csomókat nyesegetnek játszi könnyedséggel. Számos kellemetlen működési zavarodra tehetsz pontot velük és általuk. Jó hírrel készülök a pártalálási úton járóknak is. Olyan kozmikus helyzet készíti a meglepetéscsomagot, ami segít észre venni, meglátni a társat. Vagy őt, vagy azt, ami miatt még nincs itt. Vagy azt, ami még magasabb minőségű harmóniát hoz. Hálánkat ezért a Vénusz és az Al Tarf csillag együttállása előtt róhatjuk majd le. Utóbbi talán nem olyan ismert, de fajsúlyos égi játékos: a Rák csillagképének Tekintet csillaga (béta).

Ha már szóba hoztam a Rákot: a Mars az előttünk álló héten az elengedő résznél járva éri el a Rák ollóját. Különleges ízű, ám határozott, keménységtől menetes módon tudsz elengedni a segítségével. Hogy mit és hogyan, arról részletesen fogok írni.

Ha a következő mondatot olvasva felkapod a fejed, megértelek. A retrográd irányba fordult Neptunuszról is szól majd egy történet (noha egyszer már végigbeszéltük). Ez azonban más megközelítésből vizsgálja a bolygómozgást. Új, ám jelentős tudnivalókat kínál, hogy utad bukkanóit simítsd, egyenesítsd és zökkenőmentes módon haladj előre.

A hétvégén pedig ismét a Merkúr érdemel figyelmet. A Bellatrix és a Capella csillagokkal találkozik, ami már kétszer is megesett a közelmúltban. A harmadik nem csak a mesék királyfijai közül a legszerencsésebb. Valahogy így ad varázseszközöket a kezedbe és csillagszórós ötleteket elmédbe, amivel könnyedén vágod ki magad, ha slamasztikába kerülsz. Akár így, akár úgy, az biztos, hogy a fele királyságot felkínálja. Lehet, hogy a hőség intenzív, melegrekordok dőlnek nap nap után. Azt azonban látnod kell, hogy nem csak a higanyszál törekszik a csúcs, a maximum felé. Hétből hétbe fordulva könnyű szívvel jelenthetjük ki, hogy jó dolgunk van, gondoskodnak rólunk.

kép: pixabay.com

ilyen égi segítséggel könnyű látni és tartani a jó irányt – hétről hétre

Pin It on Pinterest

Share This