A Merkúr látszólagosan hátráló mozgást végez – teszi ezt a jövő hónap elejéig. A Bika jelében jár és ami különösen érdekes, a hétfői napon lép ki a Kos csillagképéből. Erről az útról már ejtettünk szót, ám a Húsvét hétfő és a feltámadás mellé érkezik egy különleges égi ajándék: megjelenik a teremtő erejű, lendületes kezdeményezőkészség ereje; a bolygó magával hozza azt a minőséget, amit itt, a fejnél “magába szippantott”.

Ez a buksi a Tejútra néz, az Istenek Útjára, sajátja az isteni minőségek meglátása és a rájuk való nyitottság, mivel itt már járt a Merkúr, az értelem, a kommunikáció, a szellemiség princípiuma, így – automatikusan – magával hozza ezeket az erőket. Persze sem a lendületről, sem a kezdeményezőkészségről ne feledkezzünk meg: ezzel a fénycsomaggal a tarisznyánkban hivatottak vagyunk valami nagy dolgot kezdeni.

A beavató élményeket pedig a Merkúr, mint a beavatás bolygója, elhozza és elénk teszi. Nyitott lélekkel, szemmel és szívvel egyértelműen észrevesszük, meglátjuk a tálcán és örömmel fogadjuk, mert megértjük az üzenetét. A Bika zodiákusában a termékenység és a létrehozó erők munkálkodása dominál, így ez a felfényesedett, szikrában gazdag eszmei töltet az itt és mostban kamatozva teljesedik ki.

kép: www.shutterstock.com

Pin It on Pinterest

Share This