A Neptunusz június közepe óta látszólagos hátráló mozgást végez a Halak asztrológiai jelében. Ez a retrográd mozgás most egyre lassabbá és lassabbá válik, jövő hét csütörtökén, november 23-án pedig fordul és újra direkt irányban halad. Az elmúlt öt hónap energetikájában meglapult mélyen, de mindannyiunk számára abszolút észrevehető módon az összegzés, a rendbetétel igénye a nap által kevéssé bevilágított érzelmi zugainkban. Bőven volt, és még mindig van időnk átgondolni, helyesebben átérezni, átérzékelni az alapokat, a lelkünk legmélyének ritkán felkavart tavát. Mit látunk a felszín alatt? Mennyire iszapos a tófenék? Vajon az az élőlény odalent egy hatalmas és félelmetes szörny vagy egy barátságos, mindenben támogató, erős szövetséges?

A válasz helyesen: a kettő egy és ugyanaz. Csak rajtunk áll, minek látjuk. A mókus fogainak falra vetülő árnyékát is láthatjuk kardfogú tigrisként, ha nem vagyunk rendben, ha a félelmeink ráncigálnak bennünket idegszálaink rozsdás huzalain keresztül. Nézzük meg a csillagképi hátteret! A Neptunusz égi hátterében a Vízöntő fényábrájának jövőbe ömlő vize látható, ebben lubickol Poszeidon planétája. Amikor készek vagyunk mélyre merülni, megnézni a legalsó talapzatokat és vállaljuk a kockázatot, a megijedéstől való félelmet, hogy mi vár ránk, de mégis megmerülünk, akkor automatikusan a jövőnk fényéért teszünk. Ez az áldozat, amikor saját visszahúzó erőinket tudjuk a képzeletbeli oltárra emelni, mindenképpen áldássá válik, a kozmikus törvényszerűségek alapján nem tud máshogy lenni. Ez (is) a kozmikus szükségszerűség esete.

Jó tudnunk azonban, hogy a félelmeket el is engedhetjük. Teljesen véletlenül abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Neptunusz fordulata egybeesik a Nap megérkezésével a Skorpió ollójához. Ez az olló hivatott a méltatlan minőségeket (félelem, aggodalom, szorongások, miegymás) levágni; elvágni egy fonalat, ami a múlt lehúzó dolgaihoz köt. A fonál pendülése olyan, mint a ballaszt madzagjának elnyesése, azonnali emelkedést hoz, életünk léggömbje lendületesen szökken felfelé. A november 23. csodálatos nap, érdemes jó előre kigondolnunk és összeírnunk, mit is szeretnénk elengedni, majd aznap egy kis szertartás (vagy meditáció) keretében mindezt megtenni. Van még időnk készülni.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This