Péntektől ismét a kozmikus irányban folytatja égi útját a Szaturnusz az április eleje óta tartó látszólagos hátrálást követően. Retrográd mozgást végző planéta esetében mind a visszafordulás, mind az újabb, „egyenesbe” fordító irányváltás égi pozícióját érdemes alaposan megvizsgálni a helyzet adta megoldási lehetőségek dekódolásához. Asztrológiai értelemben mindkét pont a Nyilas jelében található: az elfogadó, bölcs, szeretettel átitatott tudás segít átlendülni korlátainkon; segítségével a zárványainkat ki tudjuk oldani, a megrekedtségből ezzel az erővel mozdíthatjuk ki életünk szekerét.

A gyűrűs bolygó tavasz óta megtett útjának csillagképi hátterében a Skorpió és a Kígyótartó csillagkép látható. A Kígyótartó mutat rá a gyógyulás lehetőségére és fontosságára egyaránt. Ez a folyamat a tapasztalat és az idő által besűrített, esszenciális energiákkal és módokon működik hatékonyan; a múlt jól bevált és időt álló eszközei, módszerei segítenek a jelen eltévelyedett és gyógyulásra szomjazó vándorának visszajutni a testi/lelki/szellemi/tudati egészség állapotába. A gyógymód szó gyógyító módot (módszert) jelent kibontva: ne akarjuk feltétlenül algopyrin-kiváltó technikává alacsonyítani. Gyógymód szinte bármi lehet, ami segít az egészségünk visszaszerzésében, legyen szó az egészség bármely vetületéről.

A Szaturnusz tavasszal kezdődő hátrálása a Skorpió csillagkép fullánkjánál kezdődött, ez a fullánk pedig a gyökeres, radikális változás erőit testesíti meg. Beérik és lépésről lépésre elénk kerül mindaz, ami valamikor oly’ távolinak tűnt: első olvasatában és ránézésre oximoron, de valójában így van: az idő szentsége segít a tapasztalás és a kikristályosodás által az igazi fordulathoz, ahhoz a változáshoz, ami lényegi emelkedést hoz életünkbe. Cseppenként telik meg az a két ponton felfüggesztett edény is, ami végül, egyetlen további csepp hatására kiborul és az addigi millió cseppecske erejét özönvízzé formálva mossa el, mi útjába áll. De a fordulathoz csak egy csepp szükséges.

A korona pedig a Tejút: az egész folyamat az Istenek Útján történik, így minden, de minden a legmagasabb rezgésű égi energiákkal van átitatva. Minden, ami által gyógyulunk, minden, ami segít a korlátok meghaladásában és hozzásegít az emelő fordulathoz, az isteni erőkkel harmóniában van. Az égi erők jelenléte és a vezettetés kézzelfoghatósága válik megélhetővé, amihez semmi egyebet nem kell tennünk, mint nyitott szívvel és szemmel élni napjainkat.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This