2018. Már 26. 0

Gyertya és megkönnyebbülés

Kedden a déli – kora délutáni órákban a Hold és a Merkúr trigon fényszögön keresztül kapcsolódik össze. Ez nem túl ritka, ám most – pozíciójukból adódóan – kitűnő lehetőségeket tesznek elénk, amikből kedvünkre mazsolázhatunk. A Merkúr a Kos jelében halad látszólag hátrafelé, kezdeményezőkészségünkben ott a korábbi dolgaink lenyomata; az új gondolatokba a „régi” megélések, sugallatok is bele-belevegyülnek. Visszakanyarodunk a holnap fényéért a tegnapba, ahonnan elővesszük, magunkkal hozzuk mindazt, amivel elsőre nem tudtunk mit kezdeni. Képzeljük el, hogy áramszünet van éppen, minden sötét, ám emlékszünk a kamra homályos polcain egy csomag porosodó gyertyára, amit a minap értetlenül szemléltünk: vajon miért nem dobtuk ki eddig, hiszen évek óta kézbe sem vettük. Most jött el a pillanat, hogy benyissunk a spájzba, kitapogassuk azt a polcot, lepucoljuk a pókhálókat és világosságot gyújtsunk a régi gyertya fényességével.

Ez a különleges fény pedig segít meglátni mindazt, amit a „közönséges” hétköznapokon nem veszünk észre; más tónusú, mást emel ki, mint a mindennapos megvilágítás. Jobban rálátunk lelkünk dolgaira ebben a reflexióban; a különleges környezet felszínre hoz, megmutat olyan érzelmi vonulatokat, melyek mellett általában elballagunk. Az Oroszlán asztrológiai jelében járó Hold segíti ezt a fajta érzelmi rálátást; a belső minőségeink világosságra emelését. Ennél azonban többet is ad nekünk: csillagképi értelemben a Rák ollójánál halad, ami az elengedést támogatja.

A keddi nap közepe remek erőkkel ösztönzi a felfedezett érzelmi gubacsok és bogáncsok lenyesegetését; erő van bennünk, hiszen megláttuk, megértettük létüket. Ha kell, ki tudjuk mondani, ami az elengedéshez kell, mert nem biztos, hogy ez csak belső munka. Amennyiben társunknak mondjuk ki a megkönnyebbülést hozó mondatokat, számíthatunk a kölcsönös emelkedésre, még akkor is, ha a kapcsolat lezárul vagy átalakul; de a két fél bizton megkönnyebbül, hiszen nincsenek már fals elvárások egymással szemben, letisztul az energetika; régóta meg nem értett gondolatok találhatnak célba ezen a szép keddi napon.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!