2017. dec 12. 0

Gyógyító szavak

Kedden és szerdán áll együtt a látszólag hátráló Merkúr a Nappal a Nyilas asztrológiai jelében; a találkozó szerdán, a kora reggeli órákban érezteti legerősebben hatását, ekkor egzakt a két princípium kézfogója. Vegyük észre, a retrográd Merkúr, bár még csak nemrég kezdte amúgy sem túl hosszú visszafelé mozgását, már sok-sok érdekességet hozott, állt már együtt a Szaturnusszal (meg fog is még direktbe fordulva) és még a Vénusszal is találkozik – napokon belül. Mindez felerősíti, megerősíti a szavak kimondását, minél több életterületen. Találjuk meg, mely eszmékért, mely vezérlő elvekért érdemes visszanyúlnunk, hogy azokkal gazdagodva és felvérteződve továbbléphessünk, előre haladjunk.

Minden Nap-Merkúr együttállás toluló közlendőt, bőbeszédűséget hoz, a mostani sem kivétel, csupán a „sima” és „átlagos”, direkt irányú találkozókhoz képest cizelláltabb némiképpen (milyen profán ilyen idézőjeles jelzőket használni egy ilyen égi randevúra…). Most talán nehezebben jönnek a karcosabb, mélyebbről fakadó szavak. Az is lehet, több erőt igényel őket értelmes mondatokba formálni. Még talán a kimondásuk, leírásuk is kerülhet több fáradságba, ám mindennek helye, ideje van. A felfakadó szavak egyben gyógyítanak is, nemcsak környezetünket, társainkat, hanem legfőképpen magunkat is: a találkozó hátterében ott a Kígyótartó, a gyógyítás fényábrája, miként a Nap cselekvő énünket szimbolizálva erősíti meg, hogy a mostani konstelláció lényünk jelen formáját hivatott csiszolni, erősíteni.

Emlékezzünk: valahányszor nagy levegőt vettünk és végre elszántuk magunkat, mindig jól jöttünk ki belőle. Még akkor is, ha esetleg az eredeti elképzelés nem jött össze, de az a megnyugtató tudat kísért el, hogy minden megtettünk a sikerért. Ugyanígy adja a Nap-Merkúr találkozó a „nincs mit veszteni” erőit; különösen Luca mágikus napján. Engedjük, ami kikívánkozik, lépjünk túl önnön korlátainkon, hogy így lépjünk tovább egy-egy megragadott helyzetből, kiélvezve az égi támogató erőket. A képlet (most is) egyszerű: több befektetett munka = exponenciálisan nagyobb „profit”, az élet minden területén.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!