2018. ápr 06. 0

Gyomlálás örömmel, megkönnyebbüléssel

Szombaton kora délután találkozik a Hold a Szaturnusszal a Bak asztrológiai jelében. A „találkozik” itt csupán annyit jelent, hogy a lassan cammogó medvét oldalvást nézve a fürge nyuszi odakerül egy fényképre, amit a kellő időben lőttünk el; az együttállás rövidke, időtartamát tekintve mindössze pár óra. Jelentősége azonban nem egyenesen arányos az időbeli kiterjedéssel. Mindkét planéta a Tejúton halad, annak vége felé, lejövőben az Istenek útjáról, azaz már hordozzák a magas minőségeket, mindazt, ami a föld emberének sokszor csak álmokban, révülésben, imában nyílik meg egy-egy röpke pillanatra.

A mostani függönylebbenés mögé bekukkantva megpillanthatjuk a lehetőséget, hogy szabad és lehetséges elengedni a koloncokat, nem muszáj cipelnünk érzelmi púpjainkat, dönthetünk letételükről, dönthetünk a kiegyenesedésről és a büszke tartással való továbbhaladásról. A fogyó Hold minden lelki-belső dolgunkban támogatja a feleslegek lehántolását, a megszabadulást attól, ami már nem szolgál bennünket. A Szaturnusz pedig tűpontosan rámutat, mi az, amit dobjunk ki, mit gyomláljunk ki lelkünk kiskertjéből. Ez az együttállás fényt csillant a sziklafalon, megvilágítja a zárványt, amit ideje eltávolítanunk. Észrevehetjük, hogy ragaszkodás és görcsölés nélkül, valahogy természetesen tudjuk elengedni elengednivalóinkat. Ebben persze semmi különös nincs, lelkünk összhangban rezeg a kozmikus erőkkel, még ha elménknek újra is kell tanulnia a programnyelvet; az alaplapon futó szoftver eredendően jól van megírva, bennünket szolgálva működik.

A találkozó a megoldás és előrelépés cikkelyében, a Bakban történik, de most sem maradunk jutalomfalat nélkül: egy egzakt trigon fényszálán keresztül bekapcsolódik a játékba a Bika jelében vándorló Vénusz. Tartsuk nyitva lelki szemeinket és vegyük észre: minél könnyebben, gördülékenyebben tudjuk elengedni a becsontosodott érzelmi mintákat, annál nagyobb öröm, annál teljesebb megkönnyebbülés-érzés érkezik azonmód. Egyszerű egyenlet, mindössze a behelyettesítés és a levezetés izgalmas munkája marad szombat délutánra.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!