A Halak jegyével érünk a sorozat végére, lássuk hát, milyennek látja a cikkely szülötteit a sablonszemüveget viselő ítéletcowboy! Először is, a Halak álmodozó, fingja fogalma sincs, mennyibe kerül egy kiló kenyér és hogyan is hívják azt a bolygót, amin éppen él, helyesebben szólva ellebeg. Bizonyos eleganciával igyekszik hárítani a valóságot és mindazt, amivel fájna szembesülnie. Könnyen és szívesen ölti magára az áldozat köntösét, mi több, igazi mártír: idézzük csak fel Fülest a Micimackóból: „csak engem ne gyalázzon senki, ha esni talál.” Akaratgyenge, könnyen manipulálható, kissé emlékeztet egy tál kocsonyára. Önmagáért sose áll ki, mert akkor el kéne engednie a „szegény én” mindent vivő aduászát. Summa summarum: a Halak gyenge jellem, hisztis és struccokat megszégyenítő gyorsasággal dugja a homokba a fejét még gránitburkolaton is. Rántsuk hát le a leplet a valódi Halak-minőségről!

Az asztrológiai jel az utolsó téli, változó és a víz eleméhez tartozik. Kulcsszavai: befejezés, lezárás, összegzés – hogy azután ebből egy újabb kört indítson el (ez már a Kos asztala, aki a Halak leltározásából tud lendületet venni – lássuk meg, mennyire gyönyörű, ahogy a kör szinte összeér, de csak szinte, hiszen a következő mindig magasabb szinten startol, így adva ki az emelő spirál formáját). A Halak sokat foglalkozik érzelmi dolgokkal, igen intenzív belső életet él. Aki nem ismeri, könnyen a. meg se’ látja b. lebecsüli azt az érzelmi munkát, amit minden áldott nap elvégez. Kettős jegy: Halak a neve és nem Hal (újabb zárójel: a kettős jegyek nem pazarlásból azok, a duplázás értelemmel bír, de az Iker vagy a Hal nem. Ha tehetjük, márpedig miért ne tehetnénk, kerüljük a Hal és az Iker kifejezést asztrológiai szempontból, miként a csillagjegyet is). A kettősség szimbolizál egyfajta vívódást, belső harcot, ami újra és újra próbára teszi a Halakat, ám ez nem azonos a Mérlegre vetített hezitáló tévképzettel. A Halak mély lelki szinten „tépelődik”, ám képes döntést hozni és a választás, az egyik úton való elindulás a tanítás számára, amit rendszerint megkap a folyamat gyümölcseként.

Látja a lényeget, mégpedig több szinten: nem akar bosszút állni azon, aki látszólag ellene tett, hiszen tudja, valóban és igazából tudja, hogy ő is az embertestvére és ami történt, annak helye van kettejük, akár élete(ke)n átívelő energetikájában és a Nagy Egészben egyaránt. Ismeri és tudja, hogy Minden Egy, ez az egyik, pontosabban fogalmazva a fő mottója. Nagylelkű, megbocsátó és mentes az ítélkezéstől, emiatt gyakran hülyének nézik és olyan „hasznos” mondásokkal traktálva próbálják „jóakarói” bosszúállásra sarkallni, mint: „fehér ember nem felejt” és „szemet szemért, fogat fogért”, stb. Jelen korunk materiális energetikában hívő létezői számára a klasszikus Halak-értékrend időnként kissé értelmezési kihívásokat ébreszt, finoman szólva.

Tehetsége van a szálak elvarrásában, a dolgok lezárásában – ma pont ez nem divat. Él benne egy introvertált vonulat is, ezért a megismerésébe érdemes energiát fektetni, ő nem „adja el” úgy magát, mint például a fentebb említett Ikrek. Aki viszont elmélyíti vele a kapcsolatát, az előtt csodálatos világok tárulnak fel. Testi szinten a nyirokkeringés és a lábfej tartozik hozzá. Icipici alapfokú biológia: a nyirokkeringés a szövetek közötti folyadék elvezetését segíti; szervezetünk védekező részének jelentős eleme. Vegyük ismét elő az analógiás gondolkodást: a folyadék (Halak – víz elem) az érzelmek és a lélek világának rendezésében segít az egész életünkre kihatással, hiszen ha belső világunk harmonikus és kiegyensúlyozott, nagy baj már nem lehet akkor minden rendben van, hiszen tökéletesek az alapok. A lábfej azon testrészünk, amellyel kacsolódunk a földhöz és ami segít tovább lépni. Pörgessük végig az új ismereteket, hogy tudássá érve támogassák a Halak más, jobb és méltóbb megítélését elfogadását.

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This